Hur Polar Bears varm?

isbjörnar finns i mycket kalla delar av världen där temperaturen kan sjunka så lågt som -20 ° Fahrenheit (-29 ° Celsius). Utan ett fullgott skydd, kan det här vädret vara dödligt, så isbjörnar hålla värmen genom att utnyttja sin tjocka päls och fett eller späck. Isbjörnar har utvecklats tillsammans med andra arktiska djur att dra fördel av minimal värme, och ibland kan faktiskt bli för varm, eftersom deras kroppar är så effektiva på fångstmetoder värme. En isbjörn päls är det första steget i att hålla varm. Isbjörnar faktiskt ha två typer av päls: långa fet hår vakt och korta isolerande hår. Isbjörnar hålla värmen genom att kombinera egenskaperna hos dessa två hårstrån. Det täckhår faktiskt ihåliga, och ser ut som mycket små rör av glas. Den ihåliga täckhår fälla värme och föra den nära huden hjälpa isbjörnar hålla värmen och samtidigt tillhandahålla en oljig yttre skikt som förhindrar att isbjörnen från att bli blöt. Den isolerande hår hjälpa isbjörnar hålla värmen genom fällor värme nära huden, ungefär som isolerande underkläder på människor.

Blubber också hjälper isbjörnar hålla värmen genom att ge ett isolerande fett pad på vissa delar av kroppen. Även om isbjörnar inte använder späck så effektivt som vissa arktiska djur, det verkligen ger ett extra skydd och kan även användas för energi när livsmedelsråvaror är minimala. Späck är ojämnt fördelade över björnens kropp, och varierar från 2 till 4 inches (5 till 10 cm) i tjocklek. Späck kombinerar också med luft fångstmetoder täckhår att hålla isbjörnar flytande i vattnet.

Forskarna har också sett isbjörnar hålla värmen med hjälp av snö. Snökristaller fälla små mängder luft, och isbjörnar kommer att gräva i snön för att skapa en isolerande filt som visserligen kallt, är fortfarande varmare än omvärlden. Detta är ibland kombineras med en biologisk process som kallas vintervilan, som hjälper isbjörnar hålla värmen genom att sakta ner metaboliska processer. Vintersömn är inte helt övervintra, eftersom björnar kan bli väckt, men det skapar mindre energi krav på det organ som kommer att hålla björnar varmare.

Med denna sort av fysiska och fysiologiska anpassningar, isbjörnar hålla värmen även under de kallaste vintrarna. På sommaren skjul isbjörnar del av sin vinterrock och späck, men de kan överhettas i extremt varmt väder. Isbjörnar Stay cool i hettan genom att sprida ut att öka sin yta och satsning på dalar i de arktiska vattnen, som fortfarande är kyligt, även på sommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.