Hur Fåglar lära dig att flyga?

Fåglar lära sig att flyga mycket som en människa barn lär sig gå-en kombination av instinkt och praxis. Inte alla fåglar är instinktiv flygblad, dock. Flygoförmögna fåglar såsom pingviner och strutsar inte längre har instinkten att imitera sina flygande kusiner. Nyfödda av fågelarter som inte flyger, såsom duvor eller kolibrier, har en medfödd känsla av att flyga är en naturlig handling. Jämför detta med en mänsklig baby som instinktivt förstår att stående upprätt är ett naturligt mål att uppnå.

De flesta fåglar inte kan flyga tills deras muskler struktur har haft tid att utveckla. Under tiden blir boet hela världen. Baby fåglar är inte ansvariga för att samla mat eller skydd av boet, så att de i allmänhet utveckla ett psykologiskt beroende som måste övervinnas. Fortplantning börja undervisa sina fledglings vikten av att flyga genom att förbli en kort bit från boet under utfodring. Om ungarna att överleva, måste de steg bort från boet. Ofta innebär detta ett fåtal hårt faller till marken följde en lång resa tillbaka till säkerheten i boet. Allt detta förfarande tid, tafatt det än kan tyckas, lär den spirande om mekanik flygningen. Faller till marken blir mer kontrollerad som den unga fågeln sträcker ut sina vingar. Kort humle tillbaka till boet blir längre resor. Bird föräldrar fortsätta att uppmuntra sina grubbla att lämna boet för längre perioder. Vissa arter anta faktiskt en tuff kärlek och lämnar den fledglings ensam att utveckla sin egen flygande instinkter.

Efter några veckor av praxis och imitation, ungarna lär sig mer avancerade tekniker som flyger-hur man kan använda vinden för hiss, hur platsen stigande termik och hur man gör kontrollerade landningar. Så småningom, alla dessa faktorer blir instinktiv och unga fåglar kan starta egna familjer. Undervisningen inleds på nytt eftersom dessa fåglar undervisa sina egna unga hur man flyger.

För fåglar som flyger är en otroligt beskattning övning. Vissa fågel experter jämför med mänsklig jogging gånger tio. Lyckligtvis är det många fåglar har luftblåsor som fungerar som extra lungor. Varje andetag en fågel tar är mycket mer koncentrerade än motsvarande mänskliga andetag. Fåglar har också mycket väl utvecklade bröstmusklerna för konstant Wing rörelse och ett exceptionellt starkt hjärta för uthållighet. Ihåliga ben minska luftmotståndet och den naturliga kurvan av vingarna medför betydande lyft. De flesta fåglar är bokstavligen simmar genom luften, med all den tyngd i luften under dem för att hålla dem högt upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.