Do Chinchillas Make Good husdjur?

Chinchillas är djupt päls medlemmar av gnagare familjen hemma i Sydamerika. De är nära släkt med marsvin, och många människor finner sin mjuka päls, avsaknad av lukt och rena vanor ganska lockande. Så attraktiv som chinchillor är, gör det inte idealiska husdjur för alla.

Chinchillas gillar inte att krama eller hållas. Om du letar efter en keliga husdjur, titta någon annanstans. Små barn kan inte förstå detta om en chinchilla, som ser så naturligt gulliga. Liksom, chinchillor är mycket retbara och får inte vara ett bra sällskapsdjur val för ett mycket aktivt barn. En stor aktivitet eller skrikande runt en chinchilla kan orsaka djuret att bli stressade. Som medlemmar av gnagare familj, en av de främsta verksamhet är chinchillor gnager att hålla nere den stadiga ökningen av sina tänder. De kommer att urskillningslöst tugga på allt inklusive ledningar, baseboards, bottnarna av trästolar och papper och kartonger. Chinchillor kan skada sig själva genom att gnaga på objekt som innehåller höga halter av hartser eller andra kemikalier. Chinchillor behöver säkert tugga ex att tillfredsställa sina gnagande behov. De kan också kräva årlig tandvård för att hålla tänderna blir för långa. Det enkla svaret på detta kan vara att hålla chinchillor i sina burar. Men chinchillor kräver ofta någon verksamhet utanför sina burar. Detta innebär chinchilla-proofing ett rum, vilket kan vara en utmaning. Det är också svårt att blockera en chinchilla från lämnar ett rum, eftersom de kan gå mycket snabbt och mycket hög, cirka fem fot (1,52 m) i luften. Sålunda skall genomsnittskostnaden barnet grinden inte kommer tillräckligt hindra chinchillor från att fly ett rum.

Chinchillas är också nattaktiva, vilket innebär timmars spel förekommer vanligen på kvällen, och in på natten. Om du är en ljus sleeper, en chinchilla bur i ditt rum får inte vara ett bra val. Man bör kunna ge verksamheten val för chinchillan varje natt så det inte blir rastlös. Ett användbart kan chinchillan hjul som gör det möjligt för chinchillan att utöva.

Chinchillas också behöver temperaturstyrd hem eller burar eftersom de är ytterst känsliga för både värme och kyla. Normalt ett hem eller en bur får inte vara högre än 78 grader F (25,55 C). Längre perioder vid temperaturer även så högt som 75 grader F (23,88 C) kan orsaka värmeslag i chinchillor. Om du inte kan kontrollera temperaturen via luftkonditionering, måste du köpa en tempererad bur.

Chinchillas leva i ungefär 10 år i vilt tillstånd, och kan leva i upp till 20 i fångenskap. Alltså köpa en chinchilla innebär en ganska lång åtagande att höja den. Var medveten om detta åtagande innan beslut fattas om att få en.

Trots dessa särskilt försiktig frågor, många ägare av chinchillor njuta av dessa aktiva och fuzzy gnagare mycket. Andra husdjur tenderar att tolerera chinchillor väl, men detta bör undersökas noggrant och kontrolleras. Även om de inte gör det bästa husdjur för yngre barn, ett barn över tio kan verkligen njuta av att ha en chinchilla som sällskapsdjur. Från deras popularitet som sällskapsdjur, klart många vuxna också ha hand om chinchillor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.