Djur som lever på människor?

flera djur kan och göra byten på människor. Att lugna läsarna och främja bevarande insatser, är det ofta uppgav att dessa djur som endast lever på människor när de är hungriga och det finns inget annat att tillgå, men det är inte alltid fallet. Djur som har rapporterats till angrepp och /eller lever på människor för livsmedel omfattar tre av de fyra stora kattdjuren (lejon, tiger och leopard, jaguar är inte kända för att äta människor, men kommer att attackera dem om störd), den amerikanska Black Bear , isbjörnen (världens största landlevande rovdjur), vargar (särskilt Grey Wolf), schakaler, stora krokodiler och alligatorer (särskilt saltvatten och Nilkrokodil), stora hajar (i synnerhet den stora vita hajen, tiger haj, och Tjurhaj) och Komodovaran. alla listade djur har funnits i miljontals år, överlever genom svåra tider som istiden. För att överleva under svåra omständigheter, måste rovdjur äter allt de kan övermanna. Sålunda har miljontals år av evolution skapad dessa djur vara effektiv mördare. Vad mer, rovdjur finns på toppen av näringskedjan, vilket innebär att de beror på en stor leverans av bytesdjur. När förhållandena blir hård i en region, apex rovdjuren är i regel de första som dör, eftersom de är mer sannolikt att svälta av att inte kunna hitta bytesdjur än byten kommer sannolikt att svälta av att inte kunna hitta sin egen mat, som mindre byte eller växter. Alla dessa krafter optimera apex rovdjur för aggression och kostvanor flexibilitet.

Alla fall där djur lever på människor är starkt beroende på art och storlek människor. Schakaler, till exempel, är tillräckligt små för att de oftast endast attackera barn. Försöker jagar människor som är fullvuxen skulle förmodligen vara alltför svårt. Grå vargarna, å andra sidan, är större och kan försöka jagar människor för livsmedel, särskilt när hungriga, vilket är mycket dokumenterat i europeisk folklore. Den mänskliga rädslan för varg lett till massiv förintelse kampanjer som utplånats vargar i stora delar av sitt tidigare utbredningsområde i Europa.

De flesta bär bara attackera människor för att skydda sina ungar (särskilt grizzlybjörnar) eller för den territoriella skäl, men predatory dödar har rapporterats, oftast från American Black Bear. Pepparspray rekommenderas som skydd mot dessa björnar, men vanligtvis skrek högt är tillräckligt för att skrämma bort dem.

Den mest dödliga rovdjur om människor är tigrar och krokodiler saltvatten. Den Champawat Tiger, sköt en kvinnlig bengalisk tiger 1907, var ansvarig för över 400 dokumenterade dödsfall i Nepal och Indien innan hon blev skjuten av Jim Corbett. En Deltakrokodil, Gustave, en 6 m (20 fot) Nilkrokodil bor i Burundi, Afrika, har ryktet att ha dödat över 300 människor. Även denna siffra är överdriven, har krokodilen dödades troligen minst 100 personer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.