Vilken är den största blomma i världen?

Världens största blomma är Rafflesia arnoldii , en parasit växt hemma i regnskogar på Sumatra och Borneo i Indonesien. Blomman är fem petaled och mörkt röda med vita fläckar. Det är en parasit på Kastanjevinsläktet vinstock och pollineras av flugor. För att locka till sina pollinatörer, Rafflesia arnoldii avger en doft som ruttnande kött, tjänar den smeknamnet "liket blomma. "

Även om det finns blomställningarna som kan verkar vara en större blomma än Rafflesia arnoldii , är de tekniskt består av många små blommor. Därför endast Rafflesia arnoldii verkligen kan kallas den största blomman. Den kan bli upp till tre meter (. 91 m) lång och väga upp till 24 pounds (11 kg). Förutom att vara världens största blomma, Rafflesia arnoldii har många ovanliga egenskaper. Blomman är den enda synliga delen av anläggningen. Det finns inga blad, stjälkar eller rötter. Resten av anläggningen består av trådliknande fibrer helt inbäddad i den mottagande vinstockar, där Rafflesia arnoldii blir vatten och näringsämnen. Rafflesia arnoldii liknar svamp i att endast dess reproduktiv strukturen är synlig.

Världens största blomma är sällsynt och svår att hitta. Det tar månader att utveckla och liv för bara några dagar. Pollinering är sällsynt, eftersom blommorna är unisexual, vilket gör att närheten mellan en manlig och en kvinnlig växt viktiga för fortplantningen. De finns bara i grundskolan, eller ostörda, regnskog, som värd vinstocken bara växer i sådana områden. Rafflesia arnoldii aldrig har odlats utanför sitt naturliga habitat.

Rafflesia arnoldii är nu hotad, eftersom dess livsmiljö är uttömda. Miljövänner har försökt att återskapa den naturliga miljön av världens största blomma för att stimulera återvinning, men de har ännu inte varit framgångsrika. Vår bästa chans att bevara Rafflesia arnoldii är att bevara sin ursprungliga livsmiljö, i regnskogarna i Borneo och Sumatra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.