Vilken är den djupaste delen av Ocean?

den djupaste delen av havet är Marianergraven, en Djuphavsgrav ligger i Stilla havet nära ön nationen Guam. Vid sin djupaste punkt, kallad Challengerdjupet, den Marianergraven är nästan sju miles (11 kilometer) under havsytan. Bara att sätta det i en referensram, om vi skulle raka Mount Everest bort från jordens yta och släppa dem i Marianergraven, skulle försvinna, begravd i över en mil från vatten.

Som ni kanske förstår, är trycket i Marianergraven extrema: ca 1000 gånger det atmosfäriska trycket vid havsytan. Organismer som människor som är vana vid livet på havsnivå skulle implodera inom bråkdelen av en sekund om de utsätts för ett sådant djup, och de varelser som lever i Marianergraven visar ett antal ovanliga anpassningar som hjälper dem att klara av trycket. Alger, bakterier, marina maskar och ett antal andra ovanliga varelser lever i totalt mörker och extrem kyla i Marianergraven, med avbrott endast sporadiskt genom enkäter ubåtar skickas till utforska den djupaste delen av havet för vetenskapen. har denna otroligt djupa ocean dike bildas vid vad som kallas en konvergent tallrik gräns. Den djupaste delen av havet utgörs av subduktion i Stilla plattan under den filippinska Plate. För att få en illustration av vad diket ser ut, kan du skjuta en av dina händer under den andra. Höger längs gränsen där händerna träffas, kommer du att märka att ett särskilt djupt tråg bildas, om du förstora som väsentligt får du en uppfattning om vad den djupaste delen av havet ser ut.

genomfördes Den första undersökningen av Marianergraven 1951 av ett brittiskt team ombord på Challenger II. Sedan upptäckte den djupaste punkten i diket hette Challengerdjupet efter dem. A United States Navy BATYSFÄR besökte ner i diket i 1960 med två män ombord. Oceanografer likna denna expedition till den första månlandningen, på grund av det enorma förberedelser och riskerna med, och några vill påpeka att man vet mer om månens yta än den djupaste delen av havet.

Den Marianergraven är inte den enda Deep Ocean skyttegrav, men det är definitivt den djupaste, som sträcker sig två gånger medeldjup på världens hav. Med tanke på de extrema förhållandena på Marianergraven, är det osannolikt att du kommer att tillbringa någon tid där, men om ni gör det kommer du att kunna se en fascinerande samling av marina organismer som bara har setts av en handfull människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.