Vilka olika typer av sköldpaddor?

Vi alla känner till barnens historia, sköldpaddan och haren. Vad vi kanske inte vet är att det finns mer att landsköldpaddor och sköldpaddor än långsamma rörelser och hårt skal. Sköldpaddor är några av de äldsta varelser, har funnits ända sedan den dinosaurie, och även ser lite föråldrad. Det finns många olika typer och sorter av sköldpaddor, som klassificeras i tolv biologiska familjer. Sköldpaddor i allmänhet kan delas mellan sköldpaddor (delstaten sort) och havssköldpaddor, som tillbringar merparten av sin tid i vatten, men det finns överlappningar.

Vanliga sötvattensköldpaddor utgör den största gruppen av sköldpaddor och finns över hela världen. De tillbringar större delen av sin tid i dammar, sjöar och långsamma strömmar. De flesta av de sköldpaddor som vi ser i dammar eller djuraffärer tillhör denna familj, inklusive Diamondback sköldpaddor och sköldpaddor box. Mindre vanligt sötvattensköldpaddor omfattar mjukt skal sort. Dessa sköldpaddor har en seg täcker snarare än ett hårt skal.

Land landsköldpaddor form annan stor grupp av sköldpadda klassificeringar. Liksom andra reptiler mark, mark landsköldpaddor lever vanligtvis i varma områden i världen och är växtätare. Till skillnad från fenorna på havssköldpaddor, sköldpaddor har club-liknande fötter och de åker sakta över land. Snap havssköldpaddor är stora, köttätande färskt vatten sköldpaddor. Medan de flesta sköldpaddor är tysta och rädda, snappa sköldpaddor är aggressiva och benägna att angripa vad som helst.

är havssköldpaddor delas upp mellan två klassificeringar. Majoriteten av havssköldpaddor är av olika familjer, men är nära relaterade. Leatherbacks är den största och tyngsta av havssköldpaddor, ofta väger nästan 1100 pounds (500 kg). Havssköldpaddor är mycket snabbare i vattnet än deras mark-älskande motsvarigheter-del havssköldpaddor nått hastigheter nära 20 mph (32 km /h). Flesta havssköldpaddor är hotade. Även om den är avsedd för livsmedel, läder och prydnader skal, fånga havssköldpaddor är olagligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.