Vilka olika typer av ödlor?

Ödlor är reptiler, vilket innebär att de är kallblodiga, lägga ägg, och täckt av fjäll i stället för fjädrar eller päls. Olika typer av ödlor kan leva i träd, jord, vid stranden av floder eller i öknen. Några sorter äter insekter, andra frukter, och ytterligare andra lever på små däggdjur. De finns i alla färger och storlekar, utrustade med innovativa metoder för försvar, reproduktion, och predation.

Beroende på vem du frågar, ödlor är indelade i någonstans från 6 till 16 familjer. Varje familj aktier allmänna egenskaper, som där de kan överleva, hur de ser ut, och vad de äter. I varje familj finns många olika arter. Vissa ödlor ser ut som dinosaurier, medan andra är små nog att abborre på fingertoppen.

Alla känner igen kameleonter "människoliknande händer när de grepp grenar. De är utrustade med en stå i motsättning tummen och fingrarna för att låta dem krypa igenom träd i Asien, Medelhavet och Afrika söder om Sahara. Deras GRIP svansar curl och svepa runt stammar att hjälpa till med klättring, liknar en apans svans. Gillar grodor, deras klibbiga tungor dart ut fånga flygande insekter. Varje öga, innesluten i en konvex uttag, kan röra sig fritt, vilket hjälper klocka för flugor. Chameleons verkligen ändra skuggan av sina skalor bygger på känslor relaterade till rädsla eller reproduktiva drifter.

skinkar är en mindre känd typ av ödla. De är ofta misstagen för en sorts orm eftersom de har liten, smidig skalor på en lång, cylindrisk kropp. Också gillar ormar, uppvisar de intrikata, vackra, färgstarka mönster. Skinkar njuta halvtorra miljöer som ängar eller sandiga kullar där de gräver hålor för skydd. En annan användbar egenskap är deras svans förmåga att bryta ut när gripas av ett rovdjur, ger dem möjlighet att snabbt slinka iväg.

Iguanas är en populär typ av ödla eftersom de gör vänliga husdjur. I naturen kan vissa arter av leguan bli ganska stora, medan de GENOMSTRÖVA torra och tempererade klimat. De är helt vegetarisk, snacking på blad och söta frukter. Deras främsta försvar är deras kraftigt kontaminerat svans som de kan piska runt när de känner sig hotade. Green sorter stanna upp i träden medan brunt leguaner fastnar på marken, gräva gräva.

Några specifika arter av ödlor är värda att nämna. Gila monster lever främst i sydvästra USA där de krypa under den heta öknen marken. Den unika bandad utformningen av sina skalor är ofta färgad röd och svart. Ljusa färger varna andra djur att de är giftiga. Visserligen de rensar fågel och reptil ägg, ger de ett giftigt bett som en defensiv åtgärd. Om du har tur så kommer de fräsande först som en varning.

Geckoödlor är diminutiv, tropiska ödlor med ljust gröna organ och ofta orange eller gula fötter. Deras fascinerande tår, liksom sugkoppar, tillåta dem att shimmy upp vertikala ytor i deras sökande efter insekter. Ibland ser dem klättra glasfönster med lätthet. Deras överdimensionerade ögon släpper in mer ljus för nattlig jakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.