Vilka olika typer av kattsand?

Välja en kattsand kan vara förvirrande. För tio år sedan man egentligen bara kunde välja mellan traditionell och clumping kattsand, men under de senaste åren mer och mer icke-traditionella alternativ har kommit in på marknaden. Detta är bra, eftersom många katter är ganska kräsna om deras toalett vanor, och som har alternativ kommer att se till att du alltid kan hitta det rätta valet för att behaga din katt vän. Oavsett om du har en ny katt eller bara vill göra det bästa möjliga valet för ditt husdjur, här är några tips på hur man väljer det bästa kattsand.

De två ursprungliga typer av kattsand är bildning och inte klibbar. Clumping kull har den uppenbara nyttan av bildning kring urinen till en fast massa, så är chansen liten kattlådan någonsin kommer att bli extremt smutsig. Clumping kattsand kontroller lukter mycket bättre än den icke-klumpar sorten, men det kan ibland orsaka medicinska problem, eftersom katten kan slicka i eventuellt överskott som fångas i sina tassar. Clumping klumpar kattsand överallt, vilket betyder att det kan orsaka mag-och tarm problem vid förtäring.

Icke-clumping kattsand ger mindre damm och inte har några negativa medicinska effekter, men det är säkert svårare att hålla ren. Clumping kattsand kan enkelt läggas till boxen som du ösa bort den använda delen, men icke-clumping kattsand måste dumpas helt och ersättas ganska ofta för att undvika lukter.

Om du vill överväga en annan typ av kattsand, kan absorberande kvarts kristaller vara en av de bästa valen finns på marknaden. De sista längre än någon annan typ av kattsand, och de är mycket effektiva när det gäller att neutralisera lukter. Den enda nackdelen är att din katt kan vägra använda den. Om så är fallet, införa det långsamt genom att blanda kristaller med regelbundet skräp och sedan flytta mängder långsamt.

Om du vill vara miljövänliga, det finns många kattsand möjligheter som med återvunnet material som komprimerad tall spån eller gamla tidningar. Dessa typer av kattsand kan kräva tätare förändras och många inte vara det bästa alternativet för en multipel katt hushåll, eftersom de inte förbehandlats med bakpulver, och inte om lukter bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.