Vilka är några egenskaper Kaniner?

Kaniner är små gräsätande däggdjur som döljer sig rovdjur med akut syn och hörsel, hastighet, och underjordiska hålor. Tillsammans med harar, utgör de familjen Leporidae, och med både harar och Pikas, för Lagomorpha (hardjur). Kaniner är en av de enda djurart samtidigt ansåg sällskapsdjur, skadedjur och avelsdjur av människor i samma kultur.

Kaniner lever i olika miljöer, oftast måttlig och ligger i mitten breddgrader av Amerika, Europa och Afrika. Kaniner finns också i Indien, Sumatra och Japan. Det finns 50 arter av kaniner i sju släkten, men tama kaniner har selektivt fötts i så många raser att den ger intrycket att det finns många fler. Kaniner är brun, grå eller brun-gula, med svarta Amami kanin och två randiga svart arter från Asien, som undantag.

Kaniner är mark-invånarna är anpassade till att samla mat under någon tid på dygnet ( vanligen på eftermiddagen eller kvällen) utan att bli fångad av rovdjur som hundar, katter och rävar. Deras kropp är anpassad för rovdjur undvika, även öron upp till 10 cm (4 tum) lång, stora, känsliga ögon och starka bakre benmuskler. Kaniner äter främst gräs, vilket är lågt på näringsämnen, så de äter sin egen avföring att redigest den och extrahera alla tillgängliga näringsämnen. Denna strategi kontrast till idisslare, vilket tugga idisslare att utvinna näringsämnen istället.

skillnad harar, som de är nära besläktade, kaniner är sociala djur, som lever i små grupper på upp till 20 personer med betong dominans hierarkier inklusive alfa och beta hanar. Till skillnad från andra däggdjur, kaniner är relativt tysta varelser, signalerar endast med hög fot thumps under tider av oro eller aggression. Istället för att använda ljud, men de använder doften för att kommunicera information såsom grupptillhörighet, kön, ålder, social och reproduktiv status, och territorium ägande. Den Amami kanin i Japan är ett annat undantag här, eftersom den använder en rad auditiv samtal. De flesta kaniner är medlemmar i den territoriella grupper, och kommer låda varandra med frambenen vid tvister.

Kaniner ha förmåga att reproducera så snabbt och konsumera så mycket lövverk att de ibland betraktas som skadedjur. Standarden exempel är det europeiska kanin i Australien, som har ersatt många inhemska arter. Att pungdjur, inhemska australiska däggdjur tenderar att ha en långsammare ämnesomsättning än moderkakan däggdjur som kaniner, har därför svårt att konkurrera. Australian kanin populationer har hållits i schack med aggressiv slakt verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.