Vilka är de olika typerna av Cat Food?

Idag finns det hundratals märken av produkter kattmat på marknaden, vilket kan göra att tillhandahålla bästa näring för din katt lite förvirrande. De olika typerna av kattmat är oändliga, med variationer i textur, näringsvärde, smak och kostbehov. Välja rätt kattmat till din katt beror främst på dess ålder, hälsa och personliga preferenser. Det finns tre stora texturer i kattmat, torrt, fuktigt och konserverad eller "våt". Torr kattmat, även kallad Kibble, är hårt och krispigt. Torr kattmat är oftast det billigaste, men det är ofta snubbed genom petiga ätare, som många katter.

Fuktig kattmat liknar den torra kibbles, men det är mjukt och sega. Denna typ av kattmat brukar accepteras av de flesta katter. Våt kattmat, förpackade i burkar eller paket folie, finns i bitar med sås eller som grund konsistens. Vissa katter bara äter denna typ av kattmat. Det är inte alla kattfoder är skapade lika! Katter är köttätare, vilket innebär att deras naturliga diet består uteslutande av kött. Vissa typer av kattmat innehåller mindre kött än vad de borde för att göra en liten räcka långt. En bra kattmat listar kött som första ingrediens snarare än majs produkter. Du bör också leta efter ett livsmedel som har låg askhalt, eftersom detta hjälper till att förebygga urinvägsinfektioner och urinvägar blockeringar hos män.

Kattfoder finns i en mängd olika smaker. Torr, våt och fuktig katt mat är alla tillgängliga i fisk och skaldjur, lamm, nötkött och smaker fjäderfä. Det finns också kombinationer, som kyckling och lamm eller lamm och nötkött. Vissa katter är väldigt kräsna om spricka av sin mat, så bli inte förvånad om en viss smak är snubbed.

Det finns många märken med kattmat som tillgodose det behov av särskild kost av katter. Vissa kattmat är utformade för olika åldersgrupper, med högre kaloririk innehåll för kattungar och låg mineralhalt för seniorer. Njursjukdom är mycket vanligt att kattdjur, och du kan hitta mat för att skydda urin hälsa och förebygga njurproblem, samt livsmedel avsedda för katter som redan lider av njursvikt. Det finns receptbelagda linjer av produkter kattmat, t. ex. Hills Science Diet, som tillgodoser många specifika hälsoproblem som drabbar katter, som hjärtsjukdom, diabetes, bollar päls och immunbrister, bland annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.