Vilka är de olika delarna av en blomma?

Blommor tillåta vissa växter kallas blomväxter för att reproducera, så det är inte förvånande att botanister hänvisa till olika delar av en blomma i termer av manliga och kvinnliga könsorgan.

Female Reproductive System: pistill eller pistill är mitt i centrum av blomman och innehåller kvinnliga organ. Det kan finnas en eller flera pistiller. Denna del av en blomma liknar en bowling pin i form med rundade lägre bas att äggstocken . Inne i äggstocken är könsceller eller FRÖÄMNE . Upp från äggstocken pistillen smalnar av till en hals kallas stil , och ratten på toppen av halsen är stigma . Denna del av en blomma är klibbig. När pollenkorn ansluta sig till det stigma genom gödsling eller pollinering av bin, vindkraft eller något annat medel, pollen rör växa inne i stil eller på halsen, och reser ner för att gräva i ovarier eller bas. Här spermie befruktar ett ägg eller reproduktiv äggcell (singularis av FRÖÄMNE). Så småningom ägget utvecklas till ett frö. En del växter behöver inte lita på slumpen för befruktning, eftersom de också innehåller olika delar av en blomma som utgör de manliga reproduktionsorganen. Dessa organ producerar pollen.

Male Reproductive System: ståndare är den del av en blomma som ser ut som ett tunt hår med en follikel på toppen. Vanligtvis finns det flera ståndare runt pistillen (s). Håret kallas glödtråden och follikeln är anther där pollen produceras. Glödtråden och ståndare tillsammans bildar ståndare.

Blommor som har både manliga och kvinnliga fortplantningsorgan kallas perfekt blommor , medan de som bara har det ena eller andra är ofullkomliga blommor . Förutom pistillen (kvinnliga organ) och ståndare (manligt organ) de yttersta whorl är gjord av kronblad , medan de små, delikata lämnar vid basen av kronbladen är foderblad . Det foderblad kollektivt kallas blomfoder . Nedanför blomfoder är stammen eller skaftet . Blommor som har pistillen, är ståndare, kronblad och foderblad kallade komplett blommor . Blommor som saknar en eller flera av dessa delar kallas ofullständiga blommor .

Blommor som är beroende av pollinatörer som kolibrier och bin vanligen producera nektar att locka till sig dem och ljusa färger för att påkalla uppmärksamhet. Fåglar och bin besitter färgseende och några blommor ens nektar guider -mönster som syns tydligt i ultraviolett intervall, synliga för bin men inte människor. När Hummingbirds når djupt i blomman för att få nektar, eller när bin utforska blomma, pollenkorn följa djuren kan överföras till andra blommor, och pollen från andra blommor får deponeras. Därför förekommer pollinering.

Förutom standard blomma som beskrivs ovan, finns det andra typer av blommor, som sammansatt blommor . Solros och Daisy är två vanliga exempel. Komposit blommor är så därför att de verkligen är en sammansättning av dussintals små blommor-två typer-som är organiserade för att se ut som en enda blomma! Centrum av en solros eller ett DAISY består av betyg för miniatyr blommor packade bredvid varandra kallas disk blommor , medan varje blomblad från solros eller Daisy är ray blomma. Tillsammans ray och blommor diskett många vanliga blommor. Omväxlande, maskrosor har huvuden som är byggda enbart av Ray blommor, medan tistlar har huvuden, bestående endast av disk blommor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.