Vilka är de olika användningarna av Jasmine?

Medan jasmin, eller jasmin, är känd som en dekorativ och aromatisk buske, är det faktum att jasmin har ett antal olika applikationer som inte har något att göra med att ge skönhet för landskapsplanering i hemmet. Här är några exempel på mindre kända användningar av jasmin från hela världen.

Många är förvånande att jasmin anses vara en kraftfull ört som kan användas för att behandla en rad sjukdomar. Den Ayurvedisk skola örtmedicin håller jasmin högt anseende som ett kraftfullt sätt att behandla feber och konjunktivit. Jasminte, tillverkad av stjärna jasmin eller natten blommande jasmin, anses vara ett utmärkt sätt att få balans i kroppen efter värmeslag eller solsting, och ger också stöd i hanteringen av ben cancer, bröstcancer, och en allmän smärtstillande. Ofta är användning av jasmin växtbaserade läkemedel som ges som te eller tinktur, som förstås att låta kroppen uppleva fördelarna snabbare.

Tillsammans med interna användningsområden för jasmin, det finns också några aktuella användningsområden också. De färska juice pressad från anläggningen och blomman tros vara effektiva i hanteringen av liktornar på foten. Hudåkommor såsom solbränna eller utslag sägs att dra nytta av tillämpningen av en lotion som gjorts med jasmin. Faktum är att användningen av jasmin som en återställare faktor för hudvård noterats på många platser runt om i världen, med juice sa att återställas elasticitet till huden genom att främja framställningen av naturliga oljor som lindrar torr och återställa balansen.

Aromaterapi innehåller ett av de användningsområden av jasmin som har blivit vanligare. Antingen i form av kropp oljor, rökelse, eller Doftljus, jasmin ger en behaglig doft som tros lyfta stämningen. I vissa kulturer är jasmin används på detta sätt för att hjälpa kvinnor med postpartum depression, samt att bistå personer i hanteringen av känslomässiga depression av förlusten av en nära anhörig. Andas in doften av jasmin är också förstås som ett medel för att hjälpa gravida kvinnor att okänsliga för smärta under förlossningen, medan förstärka värkarna att möjliggöra en säker förlossning. Den använder sig av jasmin i aromaterapi även utsträckas till att lindra stress, främja en hälsosam libido och behandla sömnlöshet genom att hjälpa den enskilde att slappna av.

Visst, många helt enkelt Njut av en varm kopp jasminte vid kall väderlek. Utan verklig gäller för alla typer av läkemedel eller återställande egenskaper, tycker att det smakar trevlig och ett trevligt alternativ till te gjorda av Pekoe blandningar. Av alla användningar av jasmin, brygga en uppfriskande kopp te kan vara den näst vanligaste användningsområdet, efter att använda som en dekorativ buske.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.