Varför får vissa träd förlorar sina blad?

Lövträden tappar sina blad varje vinter, snarare än att bevara grönt bladverk hela året som evergreens gör. Ofta, träden ger en strålande uppvisning i fall färg innan de förlorar sina löv, och i vissa regioner i höst färg är en semester attraktion som besökare från hela njuta. Det finns ett antal skäl till blad förlust, men i huvudsak träd tappar sina löv för att spara energi under vintern och förhindra skador på trädet. Under våren lägger trädet ut nya blad så att processen kan börja om på nytt. finns många lövträd i regioner som har kalla, mörka, svåra vintrar. Träden tappar sina löv för att skydda sig under vintermånaderna, då det kalla torra vindar i dessa områden kommer lätt remsa fukt från träden genom bladen, som har en stor yta. Genom att förlora sina blad, kan träd bevara sin fukt i stammen och grenarna, snarare än torkar ut och dör. Dessutom lägger löv förlust trädet till ett tillstånd av dvala, och kraftigt reducerar den mängd energi som trädet behöver för att överleva.

Under våren och sommaren, lämnar fotosyntes den rikliga solljuset som faller på dem, som producerar klorofyll, som förvandlar dem gröna. Fotosyntes ger energi till trädet och trädet feeds bladen med näringsämnen som det tar upp från marken för att hålla dem friska. De ljusa gula, apelsiner, och rött som gör falla färg särskiljningsförmåga faktiskt redan finns, men klorofyll masker dem. Eftersom dagarna blir kortare, träden har mindre solljus att arbeta med, och effektiviteten av bladen börjar minska. Träden tappar sina löv, eftersom de blir en utnyttja energin i trädet, eftersom trädet annars måste mata ut genom vintern.

som nätterna blir längre, träd gör förberedelser för att förlora sina blad, som börjar med sekretionen av kemikalier för att skära bladet från resten av trädet. Eftersom bladen sluta producera klorofyll, börjar de ändra färg. I slutändan, träden tappar sina löv när de kemikalier de utsöndra faktiskt skära bladen bort från den överordnade grenen. Dessa kemikalier, främst eten och abscisic syra, gör träden tappar sina löv genom att kopplingen mellan blad och trädet. Bladen faller i marken när träden tappar sina löv, vilket ger ett skikt av skyddande marktäckning för att isolera sina rötter och träd bevarar sin energi för det kommande året och en ny växtsäsong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.