Varför får vissa Bulls Har nosringar?

nosringar bärs av vissa tjurar för att göra dem lättare att hantera. En fullvuxen tjur kan vara ett extremt farligt djur som utgör ett allvarligt hot mot sin hanterare, och med en näsa ring ökar nivån av kontroll över tjuren gör djuret säkrare att vara omkring. Faktum bönder skryta om att ett barn säkert skulle kunna leda en tjur med en näsa ring, även fälttester av detta påstående är inte rekommenderas. Nosringar kan också användas på andra djur också, speciellt i utställningsringen.

ring Den klassiska näsan används på tjurar gångjärn som gör det enkelt att knäppa öppna, infoga och lås. Det installeras när djuret är omkring åtta månaders ålder, vanligen av en veterinär som ansöker lokalbedövning i näsan innan stansning ett hål och sedan gängskärning ringen igenom och snap det stängas. Vävnaden i näsan är mycket känslig, så en lätt beröring på näsan ring kan vara ett kraftfullt kö till tjuren som bär den.

För säkerhets skull leder oftast klippt ut på näsan ringen och på en grimma, tillhandahåller två metoder för kontroll. Två hanterare kan användas för ytterligare säkerhet. När en tjur leds runt vid näsan, tenderar han att följa, och han är oftast inte benägen att anfalla hans hanterare. Om en tjur startar handla upp en kraftig ryck på näsan ringen kommer att användas för att påminna honom om att människan är ansvarig för. Förutom att bära permanent nosringar, tjurar kan också styras med tjur tång eller Bulldogs, ett clip-on form av näsan ringen som används för tillfällig hantering. Dessa stilar i nosringar används också för att hantera boskap i allmänhet för utställningsringen, så hanterar mer kontroll utan att behöva installera och underhålla en näsa ring. Specialized kalv avvänjning ringar används också ibland för att främja processen för avvänjning på gårdar där kalvar och deras mödrar inte separeras.

p

nosringar vanligtvis installeras av en veterinär av säkerhetsskäl, och för hälsan hos tjuren. Processen innebär att det upprättas ett djupt sår i känsliga vävnader, och det är viktigt att få placeringen av ringen rätt. Anestetika hjälper också hålla tjuren mer bekväm medan näsan ringen är installerad. Veterinären kan behöva återvända för att kontrollera att passa i näsan ringen, och ersätta den om det behövs. Flera hanterar också behövs för placering av näsan ringen, tillsammans med mycket kraftiga begränsningar för att hålla djuren på plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.