Vad ska jag göra för min Förstoppad katt?

Om du har en förstoppad katt, han eller hon förmodligen kommer att visa tecken på antingen rinna på kattlådan, färre stolar och kan ofta ha pallar som är små och ser mycket torr. Förhållanden som kan leda till en förstoppad katt är många, och några är allvarliga, så en veterinär se några förstoppad katt. Det förstoppad katt kan ha blockeringar eller tumörer som orsakar avföringen inte kan passera enkelt genom tarmen. Oftast är förstoppad katten uttorkad och kan behöva inledande intravenös vätsketillförsel. Uttorkning brukar uppstår oftast hos äldre katter, men det kan noteras hos yngre katter. Var säker på att alltid erbjuda rena, skålar med färskvatten, katter, och fylla på vatten ofta under den varma årstiden. Det förstoppad katt kan ha ett något minskat kolon, som kan orsaka svår passage av avföring. Detta villkor inte kan behandlas framgångsrikt i de flesta fall, men man kan kompensera genom att ge katten mjukare eller konserver, och genom att komplettera kattens kost med fibrer, enligt en veterinär anvisningar.

Vissa katter njuta bönor, pumpa, eller till och med frukt och grönsaker. Om din katt skulle vara så, erbjuda kokta grönsaker tillsammans med mjuk mat för att hjälpa din förstoppad katt. I många fall kommer katter vägrar att äta sådana saker, så man kan behöva komplettera kosten för förstoppad katt med OTC kostfiber. Vara säker på att få instruktioner från en veterinär före fiber tillskott. I de flesta fall kommer katter äter lätt guarkärnmjöl, ibland kallad Benefiber? eftersom man inte har någon smak. Den kan blandas i kattens vatten, eller hälls över ett fat med mat. Det händer att en ha en förstoppad katt eftersom man har bytt till en annan kattlådan, eller kattsand. Också, oregelbunden rengöring av katt låda kan göra vissa katter ovilliga att använda boxen. I allmänhet kullen bör rengöras en gång dagligen, och om man måste köpa en ny kattlådan, försök att ersätta den med en av exakt samma storlek och dimension.

Försök att vänja katten att den nya kattlådan genom att lämna det intill den gamla boxen för ett par dagar, så att katten kan komma att känna igen det nya badrummet. "När katten är regelbundet använder den nya boxen, ta bort den gamla. I vissa fall kan katter drabbas av förstoppning, definierad som total avsaknad av tarmrörelserna. Detta tillstånd är mycket allvarligt eftersom det kan indikera en dödlig tarmobstruktion. En katt som har haft någon avföringar under flera dagar, är kräkningar, och verkar svaga bör ses av en veterinär omedelbart för behandling.

I de flesta fall förstoppad katt kan få hjälp med att få mer regelbundna tarmrörelser genom att först diagnostisera hans eller hennes tillstånd, och sedan följa veterinären instruktioner. En förstoppad katt med rätt behandling kan fortsätta att leva ett långt och friskt liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.