Vad kan jag göra åt min Allergi mot katter?

Allergi mot katter är många och har ofta framhållits som några av de vanligaste allergier, med sex miljoner amerikaner som lider av dem på någon nivå. Allergier mot katter orsakas av ett protein som finns i katternas saliv och ilska. Detta protein är luftburen och inhaleras av dem som delar lokaler med en katt. Medan de flesta människor helt enkelt "filter" detta protein genom lungorna, människor som lider av allergier mot katter har en negativ reaktion på det.

Trots att helt ta bort det allergen från hemmet kan vara svårt, det finns många saker som kan göras för att lindra allergiska mot katter. Att minska mängden allergen som finns i ditt hem, börja med att minska mängden mattor och stoppade möbler i hemmet. Om möjligt, ersätta med trägolv och allergiframkallande klädsel, särskilt i sovrummet. Ett annat sätt att bekämpa allergier mot katter är att hålla djur ut ur sovrummet. Även om detta kanske inte låter som något du vill göra, kommer det till stor hjälp för att minska intensiteten i din reaktion. För att minimera allergiska mot katter, vakuum ofta och noga, helst med ett vakuum som har en inbyggd HEPA filter. Inomhus luftfilter eller system för rening kan också bidra till renare luft och minska graden av allergen närvarande i hemmet.

Även tanken att bada din katt låter kanske inte alla som tilltalande, har forskare funnit att en effektiv lösning. Om din katt inte samarbetar, anser söker efter produkter såsom speciella Torkdukar säljs i djuraffärer och djursjukhus. De är skapade för att hålla djuren rena men kan också hjälpa dig att slå dig allergier mot katter.

Om allt annat misslyckas, anser allergi mediciner. Nasal steroid sprejer är de minst invasiva av alla metoder, men de kanske inte fungerar för alla. De med allvarlig allergi mot katter bör överväga allergi skott, som ges två gånger i veckan i sex månader. De små injektioner arbete i mer än 85 procent av patienterna och de är oftast den mest effektiva lösningen för människor med svåra allergiska mot katter och andra djur.

Slutligen, kom ihåg att ha allergiska mot katter bör inte vara en anledning att ge upp en älskad kamrat. Med mer och mer immuno-alternativ terapi hitting marknaden varje dag, delar lokaler med en katt är att bli ett lönsamt alternativ för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.