Vad gör Syfte kamelernas Humps tjäna?

kameler, de "skonare i öknen, har" spelat en avgörande roll för handel och kultur i Mellanöstern, Afrika och Asien för tusentals år. De har använts som valuta för en brud pris, för transport, sjöfart, mat och kläder. Definitivt en av de mest utmärkande dragen i denna mest användbara djur är puckel. Vad tjänar kamelernas pucklar tjäna? Varför de existerar?

Kameler "pucklar är straff, om man läser historien" Hur Camel fick sitt Hump "av Rudyard Kipling. I denna roliga fabel, Kipling målar en bild av en extremt lata kamel som inte skulle fungera. Hans favorit ord var "Hm. " När hövdingen Djinn fick reda kamelens lättja, gick han till honom och förmanade honom för att vara lata. När det enda svar han fick var: "Hm," det är vad kamelen fick på ryggen: en stor "hm" av hans egen, så att han kunde gå utan mat i tre dagar och hinna ikapp det arbete han inte hade gjord. I den verkliga världen, kameler "pucklar tjäna just det syftet: kameler kan gå långa perioder utan att äta. Kameler "pucklar är gjorda av fett, och kommer att hålla djuret genom långa resor och lite mat. De har andra fysiologiska funktioner som också hjälpa dem att överleva utan att äta eller dricka, men kameler "pucklar är säkerligen den mest märkbara.

Kameler "pucklar och andra anpassningar har gjort dem det bästa djuret för öknen resa i tusentals år, går platser där inga andra fordon eller transportmedel kan gå. Den Kamel är två puckel sort oftast ses i Asien, och en resenär i Gobiöknen. Den en-puckel Dromedar kamel är det djur som korsar Sahara. Eftersom kameler "pucklar är gjorda av fett, ger de direkt energi. Man trodde en gång kamelernas pucklar hjälpt dem att stanna vattenhaltig, men detta har motbevisats, då djuren skulle använda för mycket energi metaboliserar fettet i vatten för att den ska vara effektiv. Snarare kan kameler dricka upp till 20 gallons (75,6 liter) vatten i taget, och deras kroppar lagrar vatten under långa perioder.

Kameler "pucklar signal även hälsa och välbefinnande av djuret. Puckeln börjar mjukna och krympa som djuret går utan mat, men när kamelen äter och vilar, puckeln är snart återställd. Kamelens pucklar är en uppseendeväckande att hjälpa djuren i perfekt anpassning till deras öken liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.