Vad bör jag veta om Hund-Hälsa?

ta ordentlig hand om familjens hund är viktigt för ditt husdjur ska leva ett långt och lyckligt liv. Tillsammans med att ge tak över huvudet och tillräckligt med mat för ditt husdjur, det är behovet av att vara direkt oroad över hund hälsofrågor. Om du vill njuta av din sällskapsdjur i många år framöver, här är några punkter du bör tänka på om hunden hälsa och vad du kan göra för att ditt husdjur är fortsatt god. Den mest fundamentala aspekten av hund hälsa innebär näring. Detta betyder helt enkelt att det är ditt jobb att se till några hundar i hushållet har tillgång till mat som innehåller vitaminer och näringsämnen som de behöver för att förbli friska. Generellt är det en bra idé att ge mat till sällskapsdjur minst två gånger om dagen. Tillsammans med näringsrika livsmedel, finns det alltid behov av att se till att vattnet skålen är ren och fylld med färskvatten. Undvik att mata ditt husdjur för många mellanmål och hålla ditt husdjur bort alla ämnen som kan orsaka obehag, som choklad.

Grundläggande grooming är också en viktig del av ordentlig hund hälsa underhåll. Alla hundar måste borstas minst en gång i veckan. Detta hjälper till att ta bort lösa hår ur pälsen, och även kommer att minimera eventuella mattor som kan uppstå. Borsta din hund är inte bara om att hålla pälsen blank och friska, ditt husdjur kommer dessutom att få känslomässigt av den uppmärksamhet och det angenäma förnimmelser upplevde under borstar.

munhygien är också viktigt för ditt djurs hälsa. Hundar behöver tugga för att tillfredsställa begär. Dra nytta av detta karaktärsdrag och ge ditt husdjur med tugga som utformas för att främja en sund tandkött och ta bort plack från tänderna. Dessa enkla försiktighetsåtgärder, när den kombineras med en årlig rengöring av tänder med en hund hälso-och sjukvårdspersonal, kommer att hålla din hunds tänder och tandkött friska under många år.

Ytterligare hygien insatser såsom klippning naglar och rengöring öron kommer också att öka hund hälsa. Rengöra öronen bidrar till att minimera risken för en öroninfektion. Vad gäller naglar, klippning dem regelbundet kommer att förhindra att naglarna blir så långa att de släpper ytterligare påfrestningar på tassar och ben på ditt husdjur. Din veterinär kan ge exakta instruktioner för nagelvård och öra rengöring som är tillämpliga på ditt husdjur.

Motion är avgörande för god hund hälsa. Om det alls är möjligt, gå din hund minst en gång om dagen, även om ditt husdjur tillbringar mycket tid i en inhägnad gård. Komma ut på en promenad och spänningen av nya dofter i grannskapet kommer att hålla din hund lycklig och även minimera leddestruktion hunden blir äldre. Tillsammans med promenader, gör det till en vana att tillbringa lite tid att leka med sällskapsdjur på bakgården. Övningen kommer att göra er båda mycket bra. Att ge regelbundna kontroller för dig husdjur är en aspekt av hund hälsa att alltför många hundägare förbise. Precis som med människor, hundar bör ha minst en årlig kontroll upp, och får någon vaccination behövs på olika ställen i hundens liv. Hörntänder bör också tas till veterinären när de är sjuka eller förefaller vara osäkra på något sätt. Ofta är de emotionella välbefinnande i ditt husdjur är ansluten till några fysiska obehag som veterinären kan identifiera och korrigera under en kort tid.

Korrekt hund hälsa är en kombination av att se ditt djur har adekvat medicinsk vård samt att behandla ditt husdjur behöver dagligen. Tillhandahålla lämplig kost, motion och hygien i kombination med regelbundna kontroller av en behörig veterinär kommer att se dig och din hund kan få många lyckliga år tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.