Vad är några olika typer av sälar?

sigill, även kallad sanna eller öronlösa sigill, är en av tre grupper som utgör Sälar familjen. Tätningen familj, Phocidae , består av minst 18 levande arter och 20 utdöda sorter. De är alla vattenlevande däggdjur och lever i haven runt om i världen, från tropiska vatten till Antarktis hav. är The crabeater förseglingar av Antarktis tros vara den näst största däggdjur på jorden, efter människor. De är också en av de snabbast sälar lever i dag, kunna uppnå simmar hastigheter på upp till 16 miles per timme (25 km /h. ) Även om den exakta populationen av denna art är okänd, de senaste beräkningarna tyder på någonstans mellan 8-50 miljoner enskilda djur finns. Trots sitt namn, gör crabeater inte äter krabbor som finns på en diet av krill. En annan Antarktis Sälar är skräckinjagande Sjöleopard, en Toppkonsument anledning. Leopard tätningar är stor, väger upp till £ 705 (320 kg) och når längder upp till 9,2 m (2,8 m. ) Arten Dines om pingviner, och har även varit kända för att förfölja människor i området. Den Sjöleopard har uppträtt som en skurk i flera nya filmer, inklusive Happy Feet och Eight Below .

Experter tror att Hawaii munksälen är en av de äldsta formerna av sälar lever fortfarande, gällande för kanske 15 miljoner år. I äldre tider var detta sigill obevekligt jagas för sin päls, drivande befolkningen till farligt låga nivåer. Trots skydd från den amerikanska Endangered Species Act, finns det bara 1. 200 av dessa djur kvar i världen. Monk sorter av säl har drivits till nära utrotning i hela världen. Den munksälen är ännu ovanligare än på Hawaii och Västindien munksälen har varit utdöd sedan 1950-talet.

norra och södra elefant sälar är bland de största sälarterna lever i dag. Uppkallad efter stammen-liknande utstick på sina ansikten, kan tjur hanar nå £ 8. 000 (3. 636 kg) och 21 fot (6,3) i längd. Trots nära utrotning av båda sorterna under 19th century, har befolkningen ökat stadigt sedan tidens olika skydd lagar i det 20th århundradet. Båda typerna av sjöelefant är kända för sin våldsamma strider under häckningssäsongen och bark så högt de kan höras över stora avstånd. Under parningssäsongen, de fylla i enorma mängder längs stränderna i deras hemområden.

Harpan sigillet är en arktisk art, och är starkt efterfrågade av pälshandlare för sin päls. Valparna är särskilt efterfrågade ut av jägare, eftersom djuret inte kan simma, springa eller smita undan attacker, och deras päls är mycket värdefullt under de första månaderna. Harpa säljakten är vanligtvis görs genom träffar djuret i huvudet med en stor klubb. Trots stora protester från djur aktivister under 2006 den kanadensiska regeringen ökade treårskvoteringen av sälprodukter dödar till 975. 000. Data för 2006 jakten visar att 325. 000 Grönlandssälar slaktades.

Medan vissa sälarter gör väl sett till befolkning, medan andra betraktas som sårbara eller hotade av Internationella unionen för naturvårdsunionen (IUCN. ) Om du vill hjälpa till att bevara ansträngningar för sälar, många seriösa organisationer finns som skulle vara tacksamma för volontär timmar eller donationer. Om du har invändningar mot säljakt för päls, kan du hjälp mot säljakt organisationer eller vägra ditt företag till butiker där päls produkter säljs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.