Vad är några olika typer av Rats?

Råttor finns i flera färger och storlekar, med 56 arter ensam i släktet Rattus , som innehåller den "sanna råttor. " Dessutom har ett antal djur som inte i denna genus kallas råttor, såsom Naked mole rat, Bandicoot råttor och råttor pack, även kallad trä råttor. Den otroliga mångfald återspeglas i antalet typer av råttor illustrerar vikten av den nisch som dessa djur passar in. Många råtta arter är mycket unikt, som bara finns i isolerade områden i världen. finns många råtta arter som anges för de regioner där de finns, inklusive Mentawi, Nillu, Bonthain och Dusky Field Rats. Dessa typer av råttor får inte vara välkänd för de flesta människor, eftersom de lever på små öar och i avlägsna delar av världen. De två mest kända typerna av råttor är förmodligen brun råtta och svarta råttor. Den svarta råttan är också känd som ett tak råtta, fartygets råtta eller råttor hus. Svarta råttor är mycket goda klättrare, och de är mycket kloka djur, kan masken sig in i extremt litet utrymme. Svarta råttor finns över hela världen tack vare sin skicklighet på stuva undan på båtar. De är särskilt ökända med människor eftersom de är kända bärare av pesten.

Brown råttor, även kallad norska, gemensamma, eller råttor brygga är också mycket stor spridning över hela världen. De flesta råttor som hålls som husdjur är bruna råttor, selektivt uppfödda att bli "fancy råttor" i en rad olika färger. Fancy råttor är också uppvuxna vara ganska jämna humör, även om de behåller dragen i agility och nyfikenhet i samband med deras vilda kusiner. Brown råttor används också i stor utsträckning inom forskningen. har Råttor varit baktalade genom historien eftersom många typer av råttor bära sjukdomar som är skadliga för människor. Råttor har också varit känt att skämma bort mat genom urinera eller defecating i det, och många människor förknippar förekomsten av råttor med uncleanliness och ovårdad vanor. Hälsoinspektörer synnerhet är kända för att inte vara fans av råttor i de anläggningar de undersöka, trots att råttor är nästan en oundviklig händelse i stadsområden.

Trots sin negativa associationer, råttor är faktiskt mycket intressant, känsliga djur. Många typer av råttor visar häpnadsväckande nivåer av intelligens och problemlösning färdigheter, till exempel, och de har ofta en komplex social struktur. Råttor verkar också vara bland de få djur som skratta uttrycka glädje, trots att skratta av en råtta är inte hörbara för människor. Många husdjur råttor form starka känslomässiga band med sina vårdare, och folk som håller råttor säger att de är mycket lojala, vänliga djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.