Vad är några Extinct Djurslag?

Ett djurarter blir utrotade då inga exemplar kvar i livet, även om avel kapacitet har redan upphört. Eftersom många djur har en stor naturlig livsmiljö, exakta datum för släckning är ofta svårt att avgöra. Historiskt sett har djur utdöende orsakats av många faktorer, bland annat klimatförändringar, stora evenemang planet som meteor effekter rådande genetiska problem och förstörelse av rovdjur. Oftast i modern tid, har utrotade djurarter i stort sett död på mänsklig påverkan, med några experter som tyder på att människans ingrepp orsakar hälften av alla livsformer på att dö ut inom det kommande århundradet. I djurvärlden, är verkligheten den moderna djur utrotas redan förstod. En av de mest kända av de utdöda djurarter upptäckte var bara några årtionden innan den försvinner. År 1741 upptäckte tysk naturforskare Georg Stellar en enorm kusin till manat lever i norra Stilla havet. Den Stellar sjöko, eftersom den milda varelse hette, nådde upp till 25,9 fot (7,9 m) lång och kan väga upp till £ 6. 000 (2. 721 kg. ) Stellar noga studerat djur och gav oss all information som finns om dem idag. På grund av jakt, det största av de Sirenian så blev utrotade inom 30 år.

En av de viktigaste orsakerna utdöda djurarter i Australien är den mänskliga införsel av främmande arter rovdjur, som rävar och katter hus. Små däggdjur, särskilt pungdjur och fåglar, är ovana vid att dessa aggressiva rovdjur och har liten eller ingen defensiva förmåga mot dem. Nästan 30 australiska pungdjur och gnagare har blivit utrotade sedan 18th century, inklusive gris-footed Bandicoot, mindre kaninpunggrävling, östra harvallaby, och stor-eared Hoppråttor. Importerade arter tros vara en primär orsak till de flesta av dessa utdöenden.

Moderna extinktioner ofta orsakas av förlust av livsmiljöer, till följd av jordbruks-, industri-eller urban tillväxt. På Bali och Javan underart av tiger båda haft relativt små populationer att börja med, med tanke på det begränsade urval av sina hem på öarna. Eftersom befolkningen svällde i Indonesien under den 20: e århundradet var livsmiljön området både tigrar allvarliga uttömda. 1937 förklarades Bali tiger utdöd. Några försök att bevara Javan tiger gjordes, men den sista kända överlevande av de arter som dog i 1980-talet.

Human-förorenade anses också vara en viktig orsak utdöda djurarter. År 2006, den kinesiska floden delfin, som också kallas Asiatisk floddelfin, förklarades vara i all sannolikhet utdöd, efter en uttömmande undersökning av kinesiska biologer. Det Asiatisk floddelfin, en sötvattens delfin som levde uteslutande i Yangtze-floden, som tros ha kunnat anpassa sig till kommersiell användning av floden och ökande utsläpp. I Nordamerika, visar nyligen 37 utdöda djurarter på hela kontinenten, alla av dem under de senaste 500 åren. Östra befolkning nordamerikanska Cougar tros ha utrotats genom jakt i början 20th century. Flera arter av gopher, inklusive Goff's Kindpåsråttor och Tacoma Kindpåsråttor anges av Internationella unionen för naturvårdsunionen (IUCN) som utdöd djurart på grund av förlust av livsmiljöer och jakt som skadedjur av bönder och ranchägare. Östkusten och Nordatlanten havet mink och räv Falkland jagades till utrotning för sin päls under 19th century.

är en lista över utdöda djurarter som sammanställs av IUCN läggas till varje år, och underhålls av organisationen tillsammans med listor över hotade eller hotade arter. Om du vill stöd bevarande insatser, finns många organisationer som ägnas åt forskning och underhåll av hotade djurpopulationer. Användningen av biologiskt nedbrytbara och miljövänliga konsumentprodukter kan också bidra till att främja ansvarsfull användning av resurser av människor genom att minska föroreningar priser och uppmuntra hållbara metoder i hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.