Vad är inblandad i en Whale Watching resa?

Det finns två grundläggande typer av valskådning resor, beroende på hur hardy magen på deltagarna. Mest i form av oceangående resor, vilket innebär att valen Watchers ombord på en båt och åka ut till havs för att leta efter valar. I andra fall, en valskådning grupp kan hålla sig till stranden, väljer att promenera eller vandra längs kusten medan letar efter valar. I båda fallen finns det ingen garanti att valar kommer att märkas, men det finns många andra saker att titta på, och om ett val är långsiktigt, kan det vara en spännande upplevelse.

På en markbaserad resa, för valskådning expeditionen kombineras ofta med en Wildflower eller fågel identifiering promenad. Den gåstolar tenderar att vara äldre, och intäkterna resan i lugn takt längs kustlinjen i ett område som är känt till hamn valar. Alla bär kikare så att de kan se ut till havet, och fågelskådare ofta ta med ett liv förteckning över de fåglar de har sett, för säkerhets skull. Picknicklunch kan packas, och målet är vanligtvis att njuta av naturen och förhoppningsvis få syn på några valar, vanligen identifieras med plymer vatten tvingar ut ur sina blowholes regelbundet. Mer sällan, kan val klockor se valar Fluke, eller visa deras berättelser.

På en oceangående valskådning resa, gästerna visar vanligtvis upp på en brygga tidigt på morgonen, så att de har hela dag framför sig. Om det finns dåligt väder, kommer resan avbryts, men annars klättrar alla ombord och visar för en dag på vattnet. Av båtliv, val Watchers öka deras chans att faktiskt få se valar, eftersom den enorma oceangående däggdjur ibland simmar på ganska avstånd från stranden. De kan också se valar på nära håll, och är mer benägna att se fluking beteende. Den seglare kommer att hålla sig för dagen, eller flera dagar på en valsafari kryssning. Om du tänker gå ut på havet för en valskådning resa, ett par saker kan göra resan lättare. Kom ihåg att packa lager av kläder, eftersom vädret kan variera från kallt och grov till mild och Breezy. Ta med mycket vatten att stanna hydratiserade, liksom solskyddsmedel för att skydda huden. Använd stadiga, bekväma skor och en hatt, och föra en kikare så att du kan se klarare. Om du lider av sjösjuka, kanske du vill köpa medicin som hjälper dig att få igenom resan, eller använd ett hem åtgärda som ingefära eller kolsyrade drycker.

Många delar av världen där valskådning resor som kan pågå under olika långa tidsperioder. Valar resa upp och ner längs kusten som en del av sin årliga migration, och vissa tycker om att resa söderut för att se valarna med sina unga, medan andra trivs med att träffa upp med valarna halvvägs in sin resa, eller cruising i de nordliga haven att besöka valar under sommaren. Många kryssningsfartyg inneha valskådning kryssningar, och i områden där valar säsongrensas synskadade, charterbolag hålla dagsutflykter för att se valarna går förbi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.