Vad är en normal temperatur för hundar?

normaltemperatur för hundar mellan 101 och 102 grader Fahrenheit (38,3 och 38,9 Celsius). Eventuell minskning eller förhöjning i normal hund temperatur kan vara ett tecken på en allvarlig infektion. Även andra tecken kan förekomma, bör detta ses som en varning till alla hundägare. När temperaturen för hundar är i fråga, bör en veterinär omedelbart rådfrågas.

På samma sätt som det finns en normal temperatur för människor, finns det också en normal temperatur för hund. Liksom människor, är kroppstemperatur noggrant reglerad av ett antal interna processer och kan orsaka allvarliga svårigheter för hundens hälsa när det är ur normala parametrar. Men för många ägare, kan det vara svårt för dem att notera när en hund temperaturen är onormalt. Till skillnad från människor, kan kroppstemperaturen för hundar som inte regleras genom svettkörtlar. Anledningen till detta är enkel; hundar inte har några svettkörtlar. Deras päls isolerar sin kroppstemperatur till viss del. Resten är reglerad genom flämtande. Men flämtande hjälper bara reglera temperaturen för hundar när denna temperatur kan öka beroende på miljöförhållanden. En ökning av kroppstemperaturen beror på en infektion kan inte styras av sådana åtgärder, men en hund kan naturligtvis försöka att göra så, ungefär som människor får svettas när de har feber. Som tur är för många ägare, då temperaturen för hundar blir onormalt, det är oftast andra symtom på problemet också. Till exempel kan en normalt aktiv hund agera slö eller har svårt att andas. Men kan infektioner också dyka upp på andra sätt.

Mest vanligt, när det finns en infektion, kommer temperaturen för hundar ökar. I många fall innebär detta en intern infektion. Men vissa passiv infektioner orsakar en höjning av kroppstemperaturen också. I de flesta fall dock kommer en yta infektion inte vara tillräckligt allvarlig för att orsaka en ökning av den totala hund kroppstemperaturen.

I sällsynta fall kan en hund ha svår och plötslig minskning av kroppstemperaturen på grund av externa faktorer, såsom faller i mycket kallt vatten. Detta tillstånd, som kallas hypotermi, är ofta en fara för hundar som lever i extrem nordliga klimat och arbete väderexponerats. Slädhundar, till exempel, kan drabbas av detta villkor, särskilt om de råkar bli blöt och kan inte hitta ett lämpligt ställe att värma sig och torka. En bibehållen låg kroppstemperatur kan orsaka vissa kroppsliga system att börja misslyckas så småningom kan leda till döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.