Vad är en kraftig åska Varning?

Svår väderprognoser kommer med en jargong alla sina egna, och de som bor i områden utsatta för hårt väder behärskar språket. Andra inte. För att förstå vad en allvarlig åskväder varning, är det bra att veta vad en allvarlig åskväder är. Ett kraftigt åskväder definieras av National Weather Service ha vindhastigheter på över 57 mph (98 km) och /eller producerar kvartal-tums (. 63 cm) storlek hagel. Dessa åskväder vanligtvis ingår i en rad av hårt väder, och kan vara individuell "supercells" eller en lång rad av stormar. En svår åskväder varning innebär att en allvarlig åskväder är på väg in i ett visst område. Det definieras som svår via radarbilden. Den lokala National Weather Service Office frågor svår åskväder varning av länet. Också frågan rådgivning om stormens intensitet och rörelse.

Varför utfärda ett åskväder varning? Svår åska kan producera många farliga väderförhållanden. De är ofta förknippade med starka vindar, deras alltid-assistent moln-mark blixtar och hagel. Ett vanligt åskväder kan uppvisa en eller flera av dessa egenskaper, men på en betydligt lägre intensitet. Allmänheten måste få råd för att ta säkerhetsåtgärder, och ett åskväder varning sänds på de flesta medier. Det andra skälet att utfärda en allvarlig varning åskväder är därför svår åska kan producera tornados med liten eller ingen förvarning. Merparten av tiden, kan en meteorolog upptäcka omsättning eller rotation i en storm via radar, och på grundval av mätvärdena kan gissa om en storm är ägnat att framkalla en tornado. Men åska är som de är, de kan lura även en erfaren meteorolog, och kan lägga ner en tratt moln på ett kick. Detta är anledningen utbildad spotters alltid aktiveras när hårt väder är att vänta. De fungerar som National Weather Service's utanför ögon och öron.

Var uppmärksam när en allvarlig åskväder varning utfärdas. Ta husdjur i och håll dig borta från fönstren. Parkera bilen i carporten eller garaget, eftersom hagel kan skada en bil. Viktigast övervaka vädret situationen genom att titta på tv, lyssna på radion, sätta på en NOAA väder radio eller tillgång till Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.