Vad är Dermal Pressure Receptors?

Dermal Pressure receptorer (DPRs) är prickade sensoriska gropar hittades på vågen av djur i Alligatorinae familjen, vilket inkluderar alligatorer och kajmaner. I dessa arter Dermal Pressure receptorer är begränsad till huvudet område som framför allt finns längs jawline, ögon, näsa och övre gommen. Djur i Crocodylinae och Gavialinae familjer, bland annat krokodiler, har DPRs fördelade över hela deras kroppar.

Dermal Pressure Receptors kallades tidigare Sinnesorganen sinnesorganen (ISOs) grund av sitt läge i Sinnesorganen eller yttre lagret av huden. Längs käklinje de liknar svarta skäggstubb och det kan vara så många som tre eller fyra Dermal Pressure receptorer på ytterkanterna av en enda skala. På andra delar av kroppen, exempelvis magen på en krokodil, DPRs ofta vita och det kan bara vara en per skala. är Dermal Pressure Receptors inte förstått men antas funktion varierar beroende på var de befinner sig på djurets kropp. De på huvudet är överkänslig för minsta förändringar i trycket från omgivande vatten. När en fisk som simmar i närheten, till exempel, skapar störningar små vågor som inkräktar på Dermal Pressure Receptors. Känslan varnar krokodil eller alligator inte bara närvaro men den exakta placeringen av bytesdjur, även i mörka vatten där visionen är dålig. På ytan när slappt vilar med ögonen och exponeras näsborrar, ett djur med Dermal Pressure Receptorer kan omedelbart diskutera fram och fånga under vattnet byten som i övrigt var helt omöjlig att upptäcka. p

Alligatorer finns huvudsakligen i sötvatten medan krokodiler lever i bräckt eller salt vatten, vilket en del forskare att teoretisera att Dermal Pressure Receptors täcker krokodilens kropp kan vara inblandade i kemiska mottagning eller salthalt upptäckt, utan bindande bevis saknas.

efter att ha överlevt nästan 200 miljoner år i stort sett oförändrad, krokodil och alligator skinn blev populär på 1900-talet som ledde till att jaga de djur som nästan utrotades. På grund av naturvårdare ansträngningar alligatorer har återhämtat sig och reglerad handel med skinn är laglig igen. Men krokodiler kvar på hotade arter listan. Om köpa stövlar, bälten eller andra objekt som utlovat alligator hud, Dermal Receptors Trycket skall vara frånvarande, så alligator skinn kommer från magen där inga DPRs hittas. Om en vit eller svart Dermal Pressure Receptor förekommer på vissa eller alla av de skalor, är objektet inte görs från alligator skinn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.