Kan jag ge Ibuprofen till min hund för smärta?

Precis som det är oklokt för en person att dela receptbelagda läkemedel med en annan, kan det också vara farligt att ge smärtstillande medicin avsedd för människor till djur. I allmänhet ger en hund ibuprofen eller andra smärtstillande som paracetamol, anses inte klokt. Den farligaste av dessa är paracetamol, eftersom detta kan skada levern av en katt eller hund och bli nästan omedelbart dödlig. Både aspirin och ibuprofen klassas som icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Dessa typer av smärtstillande är bra, men kan orsaka skador på magslemhinnan, och det finns inga riktlinjer för doseringen till djur med smärtstillande medel köpt för människor. I vissa fall kan en veterinär ordinera en smärtstillande medicin som acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Om detta är fallet, och receptet verkar dyrt, kan du be om att ge hunden ibuprofen eller acetylsalicylsyra från egna medicinskåpet. Vissa hundar är väldigt bra på att ta piller, och veterinären kan tillhandahålla exakt dosering krav. Det är ibuprofen sällan det första valet smärtstillande för hundar. Vanligtvis läkare använder andra NSAID mot inflammationer som verkar vara bättre rötas av hundar och mindre irriterande för magen.

Om i det förflutna, har ni gett en hund ibuprofen som smärtstillande under en vägbeskrivning till en veterinär, är det ändå bättre att rådfråga veterinären innan de ger hunden mer droger. Detta gäller särskilt om den initiala behandlingen inte var för en pågående villkor, men för en engångsavgift för skada.

Ett nytt villkor som leder till smärta till hund bör innebära bedömning av en veterinär. Detta kommer att säkerställa att det inte finns några skador eller sjukdomar, som kräver andra medicinska ingrepp. Inte förstå orsaken till smärtan kan leda till större skada, särskilt om smärtan är något maskeras av olika typer av smärtstillande medicin. Det är alltid bättre att kolla med en veterinär innan du ger något smärtstillande, speciellt smärtstillande medicin avsedd för människor, till ett djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.