Hur mycket kostar det att äga en hund?

Om du vill äga en hund, och du inte är självständigt rika, är det en bra idé att utvärdera kostnader, både ekonomiskt och din tid. Att vara en ansvarsfull ägare av ett husdjur, behöver du verkligen att bedöma om du är beredd att täcka dessa kostnader. Även om du erbjuds en fri valp, hund är inte gratis. När du äger en hund på ett ansvarsfullt sätt, accepterar du att ta med en mängd olika kostnader.

Först och främst, har du grundläggande vård och utfodring om du äger en hund. Det finns billig hundmat, men vissa hundar kan kräver speciella dieter, och totalt sett de flesta hundar klarar sig bättre på dyrare hundmat med bättre ingredienser. Räkna med att betala cirka $ 30-50 US dollar (USD) per månad för mat för en medelstor hund. När du äger en hund, behöver du ett par saker omedelbart. Dessa kan omfatta en hundbur, särskilt om hunden är otränade. Dessa kan kosta ca $ 50-150 USD, beroende på storleken på djuret. Du behöver ett koppel, matskålar, sängkläder, och staket för alla utomhus. Unga hundar behöver ofta beteende träning också. Om du inte upplevt att utbilda en hund, kan du behöva ta klasser. En klass på Parks and Recreation Center kan ta ut ca $ 50-150 USD, och om du använder klasser hund beteende på en hund tränare anläggning, kan denna kostnad omkring $ 1000 USD.

Glöm inte kostnaderna för valp eller ung hund skador på ditt hus och möbler. Till dess att en hund är välutbildad, kan de kissa på dina mattor, golv eller möbler, och de kan tugga upp objekt du behöver. Om du har matta, kan du behöva investera i flera matta rengöringar $ 100-200 USD, innan en hund är tillförlitligt utbildas. De flesta valparna inte anses helt tillförlitlig förrän de är cirka sex månader till ett år gammal, och små hundar på grund av små blåsor kan alltid vara något otillförlitlig.

Så i början, även om du inte betalar en cent för att skaffa en hund, kan du räkna med att betala allt från $ 600 USD per år i mat, ca $ 100-200 USD för grundläggande hund leveranser, och helst från 50 till över $ 1000 USD för beteende utbildning, plus ca $ 200 USD i städning. Dessutom, kolla med din lokala djur kontroll avdelning beträffande kostnaden för att licensiera din hund. Det första årets kostnader kan bli omkring $ 950-$ 2000 USD för grundläggande vård ensam. Det här är bara början om du äger en hund. Du måste tillhandahålla veterinärvård när du äger en hund. Detta inkluderar vaccinationer, tandvård kontroller, årliga undersökningar och spaying eller kastrering. Glöm inte medicinering loppa behandling (cirka $ 10-15 USD per månad), plus hjärtmaskendemiska medicinering, omkring $ 10 per månad. Minimal vet vård inklusive en årlig rengöring av tänder, tentor, vaccination, loppor behandling och medicin hjärtmask kommer att kosta ungefär $ 500-1000 dollar. Dessutom kan varje hund bli liggande till olyckor, skador, intaget av ett farligt ämne, vilket betyder att du måste vara beredd att betala för akut vård, som lätt kan överstiga $ 1000 USD i ett enda besök. Som hundar ålder många av dem utveckla hälsotillstånd som kräver tätare vet besök. Några få diabetes, vissa får cancer, och några utveckla hjärt-eller luftvägsbesvär. Dessa villkor kan dramatiskt öka genomsnittliga räkningar vet vård.

Kostnaderna för sent för att höja ett djur är betydande. Även om det kan verka som en bra idé att äga en hund, överväga vad man ska göra när du semester eller hur mycket tid du faktiskt tillbringar hemma eller med din hund. Om du är nästan aldrig hemma och du kan inte ta hunden med att arbeta, då kostnaden för att hunden kan vara för stor. Hundar är till sin natur sociala varelser, och kommer att vara bättre betett sig när de blir större interaktion med dig. Om du inte har fått tid att ta Rover eller plats för en promenad varje dag, kusk dem, leka med dem och behandla dem väl, så kanske kostnaden för att hunden är för stor.

Under den tid som hunden, kan du räkna med att betala ca $ 1500-3000 USD per år för alla vårdbehov, och mer som en hund åldrar och kräver större sjukvård. Du kan också titta på om du hyr om ni kommer att få svårare att hitta ett nytt hem om du flyttar, och vilken typ av husdjur insättningar du kan behöva betala för att hålla ditt djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.