Hur kan jag hitta energieffektiva produkter?

med energieffektiva produkter inte bara bidrar till att bevara naturresurser, utan också hjälper konsumenten att spara en hel del grönt i form av kostnadseffektiva. Till exempel använder en energieffektiv kök diskmaskin i genomsnitt 40 procent mindre energi än standardmodeller. För varje glödlampa ersatts med en kompakt fluorescent ljus blomsterlök (CFL) kan minska kostnaderna hem el med 50-75 procent och förhindra flykt av koldioxidutsläpp den närmaste motsvarande genereras från 800. 000 bilar på motorvägen varje år.

För att främja utvecklingen och tillgängligheten av energieffektiva produkter, samarbetar US Environmental Protection Agency och US Department of Energy tillsammans för att inleda ett program som kallas ENERGY STAR ® i mitten av 1990-talet. Till en början bjöd programmet tillverkarna att frivilligt följa de riktlinjer som anges i programmet i utbyte för privilegiet att bära ENERGY STAR ® som etikett. Första konsumentprodukter att bära etiketten var datorer och tillhörande utrustning. Men i dag har programmet utökats till att omfatta nästan alla hushållsmaskiner och elektronik-, värme-och kylsystem, kontorsutrustning, och även material som används i kommersiella fastigheter och bostadshus.

Bara en handfull tillverkare kan ha deltog i ENERGY STAR ®-programmet i dess tidiga dagar, kan den klassiska blå efterlevnaden etikett finns nästan överallt i dag. Faktum-energieffektiva produkter tillhandahålls av betyg för återförsäljare och tillverkare för både federal upphandling och konsumenternas inköp. Dock är de lätta att hitta objekt fortfarande begränsad till kylskåp, tvättmaskiner och CFL lökar. Dessutom ger ENERGY STAR ®-webbplats som upprätthålls av US Environmental Protection Agency och US Department of Energy, ett Store Locator för att hjälpa konsumenter att hitta energisnåla produkter allt från hemelektronik till bostadsfastigheter varmvattenberedare.

Förutom att njuta av miljön ansträngningarna att bevara och långsiktigt sparande, får konsumenterna att kunna dra nytta av ytterligare förmåner när de köper energisnåla produkter. Till exempel kan det finnas federal skattelättnader för dem att bygga nya bostäder, beroende på tidpunkten för konstruktion och material. ENERGY STAR ®-programmet ingår även detaljhandeln och partners tillverkningsindustrin som erbjuder rabatter för inköp av energieffektiva produkter. Vissa allmännyttiga företag delta i denna rabatt program också. Dessutom vissa stater erbjuda extra skattelättnad och rabattsystem incitamentsprogram.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.