Hur Katter reagerar när en ägaren dör?

Många tror att katter är reserverad och tror att katter inte bryr sig om sin ägare eller miss hushåll människor om de dör. Detta är inte fallet. Katter form obligationer med sina ägare, och när en människa i hemmet dör, kommer en katt sörja deras bortgång. I början kan det ta några dagar för katten att inse någon saknas. Katten förmodligen vet något är fel, eftersom djur som tenderar att ta upp stora känslor, men de kommer inte omedelbart inser att personen inte kommer tillbaka. När katten börjar försvunna personen, kommer det börjar vanligen letar efter honom eller henne. Katten kommer att titta på de platser där det är vana att se den personen, till exempel en favorit stol eller ett sovrum. Ofta kommer katten mjau på dessa ställen, till synes kräver personen. Det är ofta oroligt förhållningssätt övriga familjemedlemmar, meowing, går till den avlidnes rum eller plats, försöka förstå om personen har gått.

Katten får börja sova där personen sov, och kommer ofta se alla ungefär som favoriserade plats, liksom för att se om personen har återvänt till det. Denna typ av "leta" beteende kan förväntas pågå från två veckor till en månad. Även efter denna tid, kan katter vandrar runt, tycktes veta att något fortfarande inte är helt rätt. Flesta återfå sin sprit efter en tid, men några blir deprimerad.

Depression är ett tecken på feline sorg. Deprimerade katter är slö, kanske med dålig aptit och en matt päls. De kan tyckas att förlora intresset för saker som en gång var spännande-precis som människor gör. Äldre katter kan även visa tecken på förvirring eller demens när en människa kamrat dör. Precis som med människor, verkar denna radikala liv förändras kasta katter av panik och de är inte alltid i stånd att hantera förlusten. Vad kan en katt ägare göra? Om djuret verkar verkligen sjuk, ta den till veterinären för att utesluta någon sjukdom. Veterinären kan också ordinera medicin för att stimulera djurets aptit, vilket kan bidra till att uppmuntra en återhämtning från depression. Ägarna bör också ägna extra uppmärksamhet åt sin katt och se till att de har gott om fysisk aktivitet, och kanske bör också överväga ett annat djur kamrat om katten inte är äldre och har alltid sett andra djur.

Katter som sina rutiner, och en ägare kan bidra till att minska kattens sorg tid genom att försöka hålla samma rutin. Ägaren bör vänta några månader innan du gör några drastiska förändringar, såsom renoveringar i hemmet, eller ens gör så mycket inredning. Katter hatar omvälvning av detta slag, och hålla det till ett minimum hjälper djuret att återhämta sig snabbare.

Djur sörja, precis som människor gör. Men de har inte fördelen av att kunna förstå döden eller frånvaro. De vet bara att någon hade klistrat med är inte längre i hemmet. Denna förvirring lägger otvivelaktigt till sin depression. Lyckligtvis kan en kärleksfull ägare gör skillnaden genom att djuret extra kärlek, uppmärksamhet och aktivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.