Hur Baby havssköldpaddor hitta sin väg?

för människor, och många däggdjur, skaffa barn är bara början på arbetet. Höja barnen kommer härnäst, och människor rimligen förvänta oss minst 18 år föräldraskap-att hjälpa barn lära sig att navigera i världen och förhoppningsvis lära sig självständighet. För många reptiler, inklusive havssköldpaddor, när äggen läggs, och ordentligt täckta, jobbet är klart. Mor havssköldpaddor lämnar barn att klara sig själva, och att hitta sin väg på några av de längsta migrationer som behövs för överlevnad. Det är naturen i sin mest primala och häpnadsväckande, hur kan barnet havssköldpaddor hitta sin väg att flytta så mycket som 8. 000 miles (12,874. 75 km) när de är just fötts? En intressant studie på Loggerhead sköldpaddor Under 1990-talet tyder på att barnet havssköldpaddor kanske kan känna magnetfält på jorden, bidrar till att styra dem mot Atlanten och tillbaka i detta 8. 000 mil simma som loggerheads tar årligen. Det finns också förslag om att vissa sköldpaddor kan födas utan denna mening, eftersom inte alla sköldpaddor gör det. Om de glider in i kallare vatten de vilse och bli redo byte för andra marina djur.

Många överlever och sägs vara född med en inre kompass, visste instinktivt från magnetfält exakt vart de skall gå. Liknande studier har utförts på havslädersköldpaddor. Dessa visar att barnet havssköldpaddor är intensivt känsliga för magnetisk energi, så att de inte bara göra det första vandringshindret, men brukar också gå tillbaka till stranden där de föddes, kallades Natal Beach. En annan studie om sköldpaddor baby sjöss, särskilt grön sköldpadda på Hawaii, som har en 800-mile (1287. 48km) årligen migration, utvärderar hur sköldpaddorna hitta sin väg från boet till havet. De verkar styras av ljus, och barnen i samförstånd, efter att gräva sig ut ur boet, ge plats åt de ljusaste horisonten. Artificiell belysning på stränder kan betyda snabb död för deras vågade efterlevande, de baby havssköldpaddor född på stränder med artificiell belysning har mycket liten chans att överleva.

Baby havssköldpaddor är inte de enda djur som kan känna av någon aspekt av jord som människor inte kan det. Fjärilar kan se ultraviolett ljus, och skallerormar kan se eller mening infraröda våglängder, både del av det elektromagnetiska spektrumet. På jorden, magnetfält ändra och byta, och tydligen havssköldpaddor i de flesta fall känsliga för dessa förändringar, att hålla dem i varmare och säkrare vatten och styra deras väg. Du har verkligen uppskatta denna naturliga förmåga som ett underbart exempel på den adaptiva befogenheter djurriket. Genom it baby havssköldpaddor överleva, växa och göra ofattbart långa resor, som börjar några dagar efter födseln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.