Why Does My Cat Roll i Dirt När det är varmt?

någon katt älskare vet bara alltför väl, katter har sinnen egna. Katter äta när de vill, sova när de vill och väljer att visa tillgivenhet för sin egen tidtabell. Tillsammans med dessa egenskaper är det också sant att katter rulla in smuts när de väljer att göra det. Men finns det någon anledning bakom detta till synes ovanligt beteende, eller är det bara ett sätt att hålla sina ägare i linje? Egentligen finns det en mycket logisk orsak till varför katter rulla in smuts när det är varmt, eller när vädret är kallt.

Cat beteende är inte ett område där bara människor kan utöva stor kontroll. När det gäller tillståndet i kattens päls, är det viktigt att komma ihåg att katter har sin egen känsla av personlig hygien. Du kanske har lagt märke till att din katt kommer att spendera en hel del tid i grooming. En orsak till detta är att din katt päls innehåller bakterier som faktiskt är bra för den interna driften av din katt kropp. Under processen med grooming, är katten kan förtär dessa bakterier, vilket gör dem till hjälp i rätt matsmältningen och funktion i vitala organ. Även om slutresultatet som du ser är en perfekt coiffed kattdjur, desto mer viktig sak som inträffar din katt är fortfarande friska och må bra.

Tyvärr har många kattälskare vill skämma bort sina husdjur genom att ge dem ofta bad. Även om det är sant att vissa katter njuta av bad, är det faktum att bada din katt alltför ofta faktiskt skadar ditt husdjur. Bathing tvättar bort en stor andel av dessa bakterier som katten annars förtär och använda för att förbli frisk. Utan bakterier, kommer katten att känna sjuklig. När katter rulla in smuts, vad som egentligen händer är att katt ersätter det välbehövligt bakterier som har utarmats till följd av upprepade bad eller andra faktorer, exempelvis kamning. Din katt förstår att när katter rulla i smuts, kommer de goda bakterierna ska återställas och kommer att göra vad naturen hade kabelansluten katten att göra. Detta kommer att innebära katter rullande i smutsen. Medan du kan se en katt med en smutsig päls, katter rulla in smuts för att få en stadig tillförsel av naturens medicin. I sin tur att de har vad de behöver för att ge energi, stöd i matsmältningen och hålla hjärtat tickar in i en lämplig takt. Om din katt rulla i smuts, eller om din katt rulla in dust bunnies under sängen, de försöker säga dig något. Skära ner på antalet badet du ge din katt under loppet av en månad. Dessutom kanske du vill kontrollera hur många gånger du kamma ditt husdjur under veckan och skära ner på dem också. Detta bör bidra till att upprätthålla en lämplig mängd bakterier i pälsen, så förekomsten av din katt rullande i damm och smuts bör minska.

Naturligtvis finns också chansen att din katt har känsla för tråkiga smuts, kanske som ett lugnande sätt att lösa en klåda. Du kanske vill ha veterinären undersöka ditt husdjur och se till att huden inte har ett utslag av något slag. Alternativt kan ditt husdjur njuta doften av smuts och har inga som helst problem, förutom det faktum att människor verkar vilja döda allt det roliga.

Katter rullande i smuts är inte ovanligt beteende. Se till att du inte bad och kamning ditt husdjur alltför ofta, och även kontrollera om någon typ av hudåkomma som kan orsaka ditt husdjur obehag. Om ingen av dessa situationer föreligger, så kan du bara leva med det faktum att din katt älskar en rulle i smutsen. Kom ihåg att se fenomenet katter rullande i smutsen genom ögonen på ditt djur och inte genom dina egna idéer. När allt, katter vet alltid bättre ändå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.