Vilka är symtomen på en gravid Dog?

skillnad från människor, upptäcka graviditeten i en hund är inte så praktisk som kissat på en pinne eller bekräfta ett blodprov. En veterinär kanske kan diagnostisera en gravid hund inom en månad eller så under planeringen av en fysisk undersökning eller röntgen eller ultraljud ungefär sex veckor graviditetsveckan, men eftersom gestationperiod av en hund är ungefär nio veckor, erbjuder detta lilla till de oroliga uppfödare. Det finns några yttre symptom en gravid hund kan uppvisa, men man i allmänhet inte ytan förrän om fyra eller fem veckor. Det mest uppenbara tecknet på en gravid hund är viktökning. Dock kan en gravid hund inte vinna någon betydande vikt förrän en vecka eller två innan födseln om det bara finns en eller två valpar. Ett annat uppenbart tecken på en gravid hund utvidgas mjölkkörtlar. De flesta gravida hundar visas utvidgade bröstkörtlarna mellan fem och sju veckor.

Andra tecken på en hund kan vara gravid är beteendemässiga symptom. Inledningsvis kan du märka en minskad aptit. Hundar kan bli rastlös och umgås mindre med sina människor och kanske föredrar avskildhet. De gör ofta naturliga försök till "reden," bevis genom fragmentering av papper eller gräva i filtar och sängkläder i förra veckan eller så. En gravid hund kan också bli irriterad, med smärre personlighet ändringarna under de senaste två till tre veckor. En gravid hund kräver god näring för att utveckla friska valpar. Veterinärer kan rekommendera proteintillskott eller andra tillägg till hundens kost och ägare bör vara medveten om att en gravid hund kan ha en ökad aptit. Vätskeintag är också viktigt och törst kan öka, så se till att ge färskt vatten hela tiden. En del hundar visar också tecken på falsk graviditet efter att falla av deras värme cykel. Den fysiska symptom, såsom förstorad buk och bröstkörtlar gör ytan inte, men även psykiska symtom kan förekomma. Vissa hundar anta "barn" genom att driva runt och kapsling med uppstoppade djur. Dock tillåter inte en hund som visar tecken på en falsk graviditet för att försöka stjäla valpar från en annan kull. Om du försöker att odla din hund, vara medveten om de tecken hon uppvisar efter avel. Ge henne rätt omsorg och uppmärksamhet, men kom ihåg naturen oftast tar sin kurs på egen hand. Var noga med att tillhandahålla en lämplig valpning låda för leverans och kontrollera hundens förmåga att ta hand om sina valpar. Alla valpar ska se en veterinär för rutinmässig de-avmaskningstabletter med 3 veckors ålder och ska avvänjas mellan 3 och 4 veckor.

Om du har en gravid hund och är obekanta med leverans och eftervård, kontakta din veterinär för information. Om du har en gravid hund, men hade inga planer på avel henne, att ansvara för sin vård och att på valparna och sedan ha din hund kastrerade så snart som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.