Vilka är de vilda papegojor på Telegraph Hill?

vilda papegojorna på Telegraph Hill har en San Francisco-ikonen ända sedan 2005 när filmen med samma namn släpptes. Infödingar av staden hade varit bekant med papegojor sedan 1990-talet, då de först började bosätta sig och odla i staden i stort antal. Besökare till staden söker ofta upp en flock vilda papegojor under sina besök, eftersom den ständigt växande flock tropiska fåglar är en unik och skrämmande syn i den urbana omgivningar i norra Kalifornien.

De flesta fåglar grupperas i vilda papegojorna på Telegraph Hill är röda maskerade parakiter, även kallad Cherry Headed Conures. Fåglarna kom från flytt och avsiktligt släppt husdjur under 1990-talet, och de uppenbarligen snabbt hittade en ekologisk nisch. Flocken började med ett enda häckande par, och 2005 hade de vilda papegojorna på Telegraph Hill än 200 fåglar. Fåglarna ska inte förväxlas med en annan flock vilda papegojor i San Francisco som lever runt Nob Hill. Dessa fåglar är kanariefågel bevingade parakiter, och de är vanligtvis inte finns i Telegraph Hill.

Telegraph Hill är en region i nordöstra delen av San Francisco, begränsas av Coit Tower, som är ett utmärkande landmärke San Francisco skyline. Den vilda papegojor i Telegraph Hill favor förmodligen regionen eftersom dess stora trädgårdar, som falla ned för backen mitt i en vindlande labyrint av gator och gångvägar. Den lummiga trädgårdar i området ger ett överflöd av mat till de vilda papegojorna på Telegraph Hill, tillsammans med häckningsplatser. är en man vid namn Mark Bittner nära samband med de vilda papegojorna på Telegraph Hill, efter att ha offentliggjort ett bok om papegojor i 2004. Under 2005 gjordes filmen, catapulting Bittner och papegojor i popularitet och i allmänhetens ögon. Eftersom medvetenheten om papegojor blev mer utbredd, även skapade kontroverser. Vissa naturvårdare ansåg att besättningen ska tas bort, om möjligt, eftersom papegojorna var främmande arter, potentiellt hotar välfärden för inhemska fåglar. Andra San franciskaner kämpade för att hålla vilda papegojorna på Telegraph Hill intakt och hävdade att de var en viktig del av stadens kultur och historia.

Ytterst papegojan preservationists segrade, och de vilda papegojorna på Telegraph Hill kan ses både i sitt hemland och i hela staden som de sökande efter mat. År 2007 publicerades en utfodring förbud, förbud mot utfodring av papegojor på offentliga platser. Förbudet syftade till att åtgärda problem som papegojor kunde tas med om de tämjas av människor som föda dem. Ornitologer var också oroade över att fåglarna skulle förlora oberoende om de fick mat för mycket, påpekade att djur kan bli aggressiva när de utfodras ofta. Medan förbudet motsatte sig många människor, andra anser att det i slutändan kommer att gynna de vilda papegojorna på Telegraph Hill genom att hålla dem fria och vilda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.