Vilka är de typiska Stages of Kitten beteende?

Varje kattunge har en unik lynne och temperament precis som varje person gör. Men precis som det är ett typiskt stadium av mänskligt beteende under varje tillväxtperiod från födseln till vuxen ålder, finns det också en typisk skede av kattunge beteende under växtperioden att en vuxen katt. Kattungar startar sin första etapp kattunge beteende på bara två veckor, när deras mor börjar socialisera dem.

Kattungar lär om dominanta och undergivna beteende från sin mor när de är två veckor gamla. Genom sina handlingar och röstläge, lär hon dem att underkasta sig hennes krav i detta skede av kattunge beteende. Fyra veckors ålder, kämpar kattungen att vara den dominerande en över hans eller hennes syskon. I typiska etappen av kattunge beteende mellan sju och tolv veckors ålder, kattungar är mycket lekfull. De jagar sin egen svans och rulla runt och springa när man spelar med sina syskon. Kattungar i detta skede av beteende börjar kasta objekt i luften och bedriva förföljelse och pouncing beteenden. Om en kattunge har inga syskon att leka med, ska en människa spenderar mycket tid att leka med katten i detta skede. Det är under den fas då kattungen beteende som uppstår mellan tre och sex månader ålder att moderns tidiga lektioner bli betydande. Lärdomarna kattungen fick lära sig om dominans och undergivenhet avgör hur kattungen kommer att bete sig på detta stadium av kattunge beteende. Kattungar kommer troligen försöka dominera människor i detta skede om de får. Det är viktigt att inte spela aggressivt med kattungar med händerna eller låta dem bita händer. Pjäsen ska avbrytas om det blir för grov.

Mellan sex och tolv månader skede av kattunge beteende, handlar typiskt beteende fortfarande runt mentalitet för dominans och kontroll . Honor och hanar blir könsmogna runt sex månaders ålder och un-kastrerade hanar speciellt kan börja spraya urin för att markera sitt territorium och uttrycka sin sexuella tillgänglighet. De sex till tolv månader stadium kattunge beteende är ung scen och kattungar kan börja bete sig mycket självständigt i denna ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.