Vilka är Swallows of San Juan Capistrano?

Swallows of San Juan Capistrano är en berömd flock fåglar som har förknippats med Mission San Juan Capistrano i århundraden. Flyttfåglarna tenderar att komma och lämna ungefär samma tidpunkt varje år, enligt ett regelbundet schema som länge har uppmärksammats av samhället omkring uppdraget. Som svalorna anländer och lämnar ett stort Festivalen hålls för att fira Swallows of San Juan Capistrano och arvet av uppdraget, som är en av de äldsta och mest kända i Kalifornien.

Mission San Juan Capistrano är en av de tidigaste Kalifornien uppdrag, grundades 1776 av Franciscan katoliker. Junipero Serra själv som ordförande den där i en struktur som numera kallas "Serra kyrka" och uppdraget komplexa ingår en distinkt korsformat stenkyrka som kallas den stora stenen kyrkan, som skadades allvarligt i en jordbävning 1812. Runt tiden för jordbävningen, började många svalor som häckar i ruinerna av kyrkan, och blev snart ett ämne av intresse och kommentera. Det är troligt att svalorna hade rest till och från platsen långt innan människan koloniserade det, eftersom regionen är mycket gynnsam för sväljer. Folk såg onekligen svalorna som de fast i regionen och tänkte dem obemärkt, men deras beslut att kolonisera del av uppdraget säkert väckte uppmärksamhet, och snart blev känd som Swallows of San Juan Capistrano.

Enligt mytologin av Swallows i San Juan Capistrano, fåglarna först tog skydd i uppdraget när värdshusvärd förstört deras bon. Eftersom kyrkor har länge ansetts platser helgedom, kan folk ha trott att deras nya boplats var ett lämpligt val. Svalorna också hända att lämna varje år runt den 23 oktober, vilket är den dag i San Juan, och detta slump timing noterades utan tvekan. Svalorna tillbaka varje år runt 19 mars, St Joseph's Day.

Svalorna är så berömd att Rene Leon skrev en låt om dem kallas "When The Swallows Come Tillbaka till Capistrano ", och låten har täckts av många musiker och band. Den årliga festivaler anordnas för Swallows of San Juan Capistrano är välkänt i södra Kalifornien, och de lockar mängder av besökare från länder utanför regionen. Svalorna själva, tyvärr, är i riskzonen på grund av minskad livsmedelstillgången södra Kalifornien har blivit hårt fast. Samhället San Juan Capistrano har förklarat sig ett fågelskyddsområde, förbjuder förstörelse av svälja bon och att uppmuntra invånarna att ta hand om regionens berömda fåglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.