Vad innebär det att flyta tänderna på hästar?

Många som sysslar med hästar i sitt liv har upplevt flytande tänder någon gång eller annat. Termen "flytande tänder" låter lite konstigt att människor som inte känner till häst tandvård, och även om det väcker en bisarr bild av tänder flöt omkring i luften, är det faktiskt en viktig del av tandvård för hästar. När en häst tänder svävade, en veterinär eller häst tandläkare använder en specialiserad tandvård rasp, även kallad float, till fil ner tänderna så att de kommer ut. Floating tänder är nödvändiga för de flesta inhemska hästar åtminstone vartannat år, och hästägare bör ge sina djur regelbundet checkups att säkerställa att deras tänder är friska, även, och inte smärtsam.

Tycka illa om mänsklig tänder, häst tänder växer hela livet. Detta beror i naturen, hästar äter en mängd olika foder, av vilka vissa innehåller nötande ämnen som silikater som slits tänderna. När en häst äter normalt, slipning mat mellan ryggen tänder slipmedel slits tänderna ner, hålla dem jämn och slät. Men när en häst äter en mjukare diet, som en som innehåller mycket alfalfa och kärnor, don't wear tänderna inte jämnt, och de kan bilda skarpa, smärtsamma punkter. Floating tänder är nödvändigt i detta skede att eliminera skarpa kanter. En häst med tänder i behov av flytande tenderar att vara mycket mun blyg, eftersom vassa tänder styckning i hästens kinder och orsakar smärta. Hästen kan också ha svårigheter att äta, börjar tappa maten ur munnen, inte kunna tugga ordentligt, börja minska i vikt, dregla mycket, och passera unchewed maten genom matsmältningssystemet. I extrema fall kan hästens mun började blöda, visar på behovet av en omedelbar tandvård möte. Flytande tänder kommer att återställa hästens normala inställning, liksom att förbättra sin hälsa och psykiska välbefinnande.

En specialiserad grimman används för flytande tänder dra hästens huvud upp och säkra den. Många hästar är också lätt sederad för förfarandet. Om veterinären med en vanlig rasp för flytande tänder, han eller hon kommer filen försiktigt bort på tänderna att jämna ner dem och ta bort kärvar lite. Vissa veterinärer föredrar att använda elektriska verktyg för flytande tänder, som måste användas med försiktighet så att för mycket inte lämnas bort. Det är också viktigt att tänderna inte blir alltför väl, eftersom det medför även problem med ätande och matsmältning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.