Vad händer när mitt PET är sövd?

Veterinära anesthesia är detsamma som mänskligt anestesi, och är utformad för att minimera smärta och chock för djur patienter. En veterinär kommer att rekommendera anestesi för operationer och medicinska åtgärder där djuret är osannolikt att tolerera utan sedering, och kommer att göra många av de säkerhetsåtgärder som används för anestesi hos människa. Precis som med mänsklig anestesi finns flera olika typer av veterinär anestesi såsom allmänna, lokala och sedering, och veterinären kommer att besluta om den rätta för ditt husdjur. Det första steget i veterinärmedicinska anestesi närmar blod att söka efter bakomliggande medicinska tillstånd som kan utgöra ett problem medan djuret är vid narkos. Medan vissa veterinärer erbjuda detta som en möjlighet snarare än ett krav, bör alla husdjursägare begära blod tester för att säkerställa att deras djur är friska. Några allvarliga biverkningar som inte uppenbart direkt, och skulle inte märkas om djuret har undersökts. Även djurets blod sugs kommer det också vägas, så att veterinären vet hur mycket bedövningsmedel att använda. När du tar ett djur i ett förfarande som kräver narkos, ombeds du att inte erbjuda foder eller vatten under en viss tid före undersökningen. Även under bedövning, kan musklerna i halsen slappna av och djuret Regurgitate ämnen som den konsumeras. Inandas i lungorna kan detta vara dödlig. När du släpper djuret bort, kommer personalen att fråga när sällskapsdjur sista har ätit, och kommer att notera detta på djurets diagrammet.

Induktion av anestesi hos djur börjar med en injektion av ett milt lugnande medel eller pre-bedövning. Den lugnande medel inte leder till att djuret blir medvetslös, men slappnar den så att den kan hanteras av veterinär personal. Personalen börjar med rakning en av djurets ben för att infoga en intravenös kateter. Katetern ska användas för att tillhandahålla läkemedel till djur under sövda förfarandet, och kan också ge omedelbar tillgång till ven i nödfall. Djurets ögon är också smörjas så att de inte torkar ut under operationen, och därefter en veterinär tekniker införs en endotrakealtub i halsen av sällskapsdjur. Röret används för att leverera en blandning av syre och läkemedel anestesi. Leder är också knutna till djurets bröst så att hjärtat, lungorna kan blodtryck och allmän hälsa skall övervakas under förfarandet.

Nästa steg i processen varierar beroende på vilken typ av bedövning som används . I de flesta fall är en sammanfattning agerar bedövningsmedel injiceras genom katetern att inducera anestesi, som upprätthålls med en blandning av bedövningsmedel gaser andades genom endotrakealtub. I andra fall är anestesi induceras via endotrakealtub direkt. Gemensamma gaser som används för veterinärmedicinska anestesi omfatta isofluran, halotan och desfluran. Som sällskapsdjur andas, gasen ventileras utanför den kirurgiska kliniken för att förhindra att människor exponeras.

Under förfarandet övervakar en veterinär tekniker djurets vitala funktioner och varningar kirurgen att eventuella problem som kan manifesteras. När den är klar är anestesi avstängd, vilket gör att djuret att vakna naturligt. En medicin för smärtlindring är också ges för att minimera postoperativ smärta. I vissa fall, till en injektion agent vända bedövning får användas. Flesta djur blir något ostadig i flera timmar efter anestesi och kräkningar och andra tecken på obehag kan förekomma. Av denna anledning är djur ofta övervakas i veterinärklinik tills de vaknar upp helt, och skickas inte hem förrän veterinären godkänner det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.