Vad är några olika typer av pinjeträd?

Med omkring 115 unika arter, finns det ett antal olika typer av pinjeträd att välja mellan, från scraggly Pinyon till statylik tjur tall. Tallar har ett antal olika användningsområden, inklusive mat, bränsle och byggnadsmaterial, och många arter är särskilt väl lämpade för vissa tillämpningar. Många trädgård butiker bära tallar lämplig för landskapsplanering, och chansen stor att din lokala järnaffären har några exempel på tall virke på displayen. De olika typerna av pinjeträd ofta tar väl till olika mark-och klimatförhållanden, vilket gör det enkelt för människor att skapa nya planteringar av tallar för olika ändamål. De härdiga, tåliga träd är särskilt populär bland folk som vägar landskap och medianvärden, eftersom de kommer att trivas när andra växter kan ge upp andan, och olika typer av granar kan planteras i kontrasterande mönster för att skapa en intressant visuell effekt.

Pines är barrträd endemiska på norra halvklotet. Förutom att producera varumärket kottarna i samband med barrträd, de har också en annorlunda nålar, i stället för blad, även om nålar av olika typer av granar kan ha radikalt annorlunda utseende från kort och krånglig och lång och rak. Tallar har anpassat sig till ett brett spektrum av miljöer i Europa, Asien och Nordamerika, inklusive extremt kalla områden, torra områden, mycket saltade miljöer som havet, och stadsdelar utsatta för skogsbränder. De största tallarna är tjuren tall, även känd som västra yellow pine, och sockret tall. Sockret tall också producerar den största kottarna av tall art, och båda dessa träd finns längs västkusten i USA. De används ibland för erosionsskydd, eftersom de etablerar omfattande rotsystem, även om de blir sjuka, kan de faller lätt.

Pitch tallar producera mycket sav, och de är mycket hardy. De förlitar sig också på eld gro sina frön, med plantor som finns snabbt till följd av en skogsbrand. Den loblolly pine har anpassat sig till sumpiga områden, som producerar straggled delar, som ofta blir vridna och deformerade av vinden, medan den kubanska tallen har Lacy sprida bladverk. I landskapsplanering, vissa människor vill använda Bristlecone tallar, längs med lacebark och tallar Ponderosa. Den svarta eller österrikisk tall om ofta odlas för bränsle, medan vita tallarna är prisade för sina vita trä. Jack tallar scraggled like their pitch pine släktingar, men också växa i salta områden, producerar vridna lemmar som böjer med vind-och klimatförhållanden.

Människor som vill att lära sig identifiera olika typer av granar hittar barrträd identifiering nycklar, som användarna guide genom ett flödesschema alternativ som kan användas för att säkert sätt identifiera olika arter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.