Vad är en Business Development Specialist?

En affärsutveckling specialist är en anställd i uppdrag att köra nya affärer till ett företag använda en mängd olika metoder och tekniker. På många sätt är jobbet mer komplicerat än en allmän marknadsföring jobb och innehåller en rad andra aktiviteter, vissa relaterade till marknadsföring och andra inte. En affärsutveckling specialist rapporterar oftast till marknadschef eller något andra senior-chefer. Däremot kan affärsutveckling specialist också en senior-chefer, som motsvarar företagets vd eller direkt till en styrelse.

Även marknadsföring är en av de främsta uppgifterna för en affärsutveckling specialist, bär position en mer fokuserad uppgift. Specifikt är det en uppgift för affärsutveckling specialist för att attrahera nya företag. Detta kan ske genom kampanjer, produktutveckling eller forskning. I vissa fall kan en affärsutveckling specialist vara en nyckelperson är inblandade i utvecklingen av en ny produkt. Specialisten kunde utföra tester i fokusgrupper för att avgöra hur en ny produkt kommer att tas emot, ta prototyper ut för granskning och sedan rapportera tillbaka till produktionsteamet. När produkten är i produktion, är en affärsutveckling specialist ofta ansvarar för marknadsföring eller arbetar med marknadsföring team skulle komma upp med en effektiv kampanj. Affärsutvecklingsprocessen specialist är en viktig medlem i teamet eftersom det, som denna person har redan genomfört en omfattande mängd forskning, sade han eller hon har en unik kunskap om vad som potentiella kunder redan har om produkten. I Förutom nya produkter, ett affärsutveckling specialist brukar fungera med befintliga produkter på nya marknader, försöker hitta den mest effektiva inledande strategi på dessa marknader. Detta skulle kunna forska om att lägga nästa butikskedja kaffe eller arbetar med en industriell kund för att visa dem hur en produkt eller tjänst kommer att öka effektiviteten. Möjligheterna till nya affärer utveckling är till stor del beroende av industrin och dess befintliga mättnad. En av de viktigaste jobben för någon affärsutveckling specialist är att bygga relationer inte bara med externa kunder, men inom företaget. Ofta beror ett företags tillväxt på nya produkter eller nya kunder, eller en kombination av båda. Kommer dock tillväxten bli svårt om det inte finns gott om kommunikation och en anda av samarbete mellan alla parter.

är lönen för en affärsutveckling specialist varierad och är till stor del beroende anciennitet i ett företag ger till positionen. Normalt har en affärsutveckling specialist en ingångslön på minst $ 50,000 USD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.