Vad är Madagaskar Hissing Cockroaches?

Madagaskar väsande kackerlackor är en art av kackerlacka infödda på ön Madagaskar, strax utanför Afrikas kust. Liksom många av de ovanliga djur som finns på Madagaskar, dessa kackerlackor är skilda från sina motsvarigheter i andra regioner i världen, och de är ett ämne av intresse bland vissa biologer och entomologer. Förutom att vara försökspersoner i studien, är Madagaskar väsande kackerlackor också hålls som husdjur i vissa regioner i världen, eftersom de är relativt lugna, tåliga och lätta att hantera. Dessa stora kackerlackor kan nå en fullvuxen storlek på upp till tre inches (sju och en halv centimeter), och de har glansiga bruna ovala organ, med uttalad horn på hanarna. Väsande kackerlackor inte är kapabla att flyga, men de är utmärkta klättrare, som kan utöka en mängd olika ytor inklusive glas. Den ovanliga väsande ljud som produceras av dessa djur genereras genom att tvinga in luft genom spiracles, små hål anslutna till deras andningsorgan, på bakkroppen.

Hissers, som de ibland kallas, hiss för att kommunicera med varandra i många olika sammanhang, allt från parning till upprättandet territorium. De lever i allmänhet i kolonier, och honorna bär levande ungar, ruvar äggen i kroppen tills de kläcks till nymfer. Det är vanligt att Madagaskar väsande kackerlackor som lever i grupper, om kolonier i ruttnade ved i naturen. Man Madagaskar väsande kackerlackor kommer att använda hornen för att slåss med varandra, i en scen som kan påminner om behornade däggdjur. De slåss också och skapa dominans genom att stöta bakkroppen, typiskt väsande hela tiden. Dessa insekter äter grönsaker och frukt, ofta får det vatten de behöver genom kosten, men när hålls som husdjur, många människor leverera en fuktad svamp för att se till att deras Madagaskar väsande kackerlackor får tillräckligt att dricka. En blandad kost av färska frukter och grönsaker som är närmast efterliknar mat äts i naturen av dessa insekter, även om vissa människor kompletterar med torrfoder formulerade för möss och andra små däggdjur.

är Madagaskars väsande kackerlacka formellt kallas Gromphadorhina portentosa , och det är inte allmänt betraktas som ett skadedjur, men djuren kan säkert vara uppseendeväckande att stöta på. När hålls som husdjur, kan Madagaskar väsande kackerlackor leva upp till fem år, utan föredrar en miljö välförsedd med flis och annat organiskt detritus. Eftersom de kommer från ett varmt klimat, temperaturen i livsmiljön bör hållas runt 75 till 90 grader Celsius (24 till 32 grader Celsius), och dessa insekter föredrar hög luftfuktighet nivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.