Kan en kanin tränas att använda kattlådan?

Inte bara kaniner tränas att använda kattlådan, men processen är ganska enkel. Det tar lite tid och ansträngning i början, men kattlådan träna din kanin kommer att vara väl värt det, och du kan njuta av att låta din kanin får springa i huset utan att oroa dig för honom /henne att göra en enda röra. Se till att din kanin är kastrerade eller kastrerad innan du försöker utbildning kattlådan, eftersom det är nästan omöjligt annars. när du tränar din kanin att använda kattlådan måste du begränsa honom /henne till en liten yta, till exempel en bur eller badrum. Placera en kattlådan i hörnet och se till att det är säkrat om din kanin visar en tendens att flytta runt. Använd kull med ett minimum av damm, helst ekologisk kull. Lera skräp och allt med cederträ, bör ceder olja eller zink inte användas.

Häll ca en tum (2,5 cm) av skräp i kattlådan och tillsätt några av kaninens spillning. Placera din kanin i buren och beröm henne. Om din kanin urinerar utanför kattlådan, rengör den med ättika omedelbart. Samtidigt, håll inte kattlådan sig alltför rena under utbildning, eller kanin kommer att tro att han /hon inte ska använda den. Låt inte kanin ur det lilla området tills hon urinerar i rutan regelbundet. När din kanin har kommit hit, börja låta honom till större områden, under din kontroll. När din kanin lämnar spillning utanför kattlådan, sätta både spillning och kanin i kattlådan och ge din kanin massor av beröm och husdjur. Låt din kanin att leka med dig i större områden så mycket som möjligt, men kommer tillbaka honom till buren eller annat avgränsat område när du lämnar.

När din kanin har lärt sig att använda kattlådan regelbundet kan du låta henne in i andra rum och hon vet att återvända till sin bur då naturen samtal. Du kan avyttra organiskt skräp i toaletten eller använda den som gödning till din trädgård, och du kommer säkert att trivas med att ha en väluppfostrad house bunny!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.