Hur kan jag ha min hund svala på sommaren?

I varmt väder är det absolut nödvändigt att din hunds hälsa att hålla djuret cool. Eftersom hundar bara svettas mellan tårna, måste de flämta att skingra värme. Om ett djur blir alltför överhettad, kan värmeslag eller värmeslag uppträder. Många system i kroppen påverkas av värmeslag, vilket kan leda till organsvikt, hjärnskador, blindhet, blödningar, muskelryckningar och kramper.

Så vad kan man göra för att hålla din hund cool? Ett viktigt tips är att hålla mycket vatten för hand, det innebär två fulla skålar hela tiden. Detta sätt, om en skål är vältas eller tömmas, är sötvatten fortfarande tillgänglig.

Se även till att din hund har minst en sval, skuggig plats att fly från värmen. Ett paraply, träd eller veranda kan ge respit. Om ditt husdjur har en utomhus hus, kolla under den varmaste tiden på dagen för att kontrollera att den är cool för sällskapsdjur. Ta inte din hund ute på promenader i den hetaste tidpunkter på dagen, utan välja morgnar eller kvällar för motion.

Trots vad man kan tro, har lång päls inte nödvändigtvis göra en hund varmare. Pälsen kan faktiskt isolera hunden och hålla den svalare, så putsning päls inte nödvändigt. När du tar ditt husdjur i bilen, vara medveten om farorna med värme. Eftersom temperaturen inne i en parkerad bil ökar snabbt till livsfarliga nivåer, om du måste lämna din hund i bilen, hålla dessa tips: gör det för bara några minuter, parkera i skuggan och lämna två fönster delvis öppnats. När du cyklar ditt husdjur i bilen, säte hunden nära ett öppet fönster eller nära en luftkonditionering utlopp. Det kan också vara nödvändigt att använda solskyddsmedel om hundens päls är ljus i färgen. Hundar kan bli solbränd på deras näsor, öron och andra rosa områden. Du kan använda mänskliga solskyddsmedel, välj en med en solskyddsfaktor (SPF) på 15 eller högre. Det är okej om hunden slickar på solkräm, eftersom de flesta är inte giftiga, men bör du undvika solkrämer som innehåller zink eller PABA. Du kan också klä dina tunna överdraget hund i en t-shirt och hatt för att undvika solbränna. Om du känner att din hund har blivit överhettad, ta sin temperatur omedelbart. Om temperaturen är förhöjd, ge kallt vatten för dryck, men inte tvinga hunden att dricka. Du kan också använda kallt vatten för att stoppa den eller bada hunden för att minska dess temperatur.

Många djuraffärer, både bruk och operationer tegel samt nätbutiker, erbjuder en mängd olika hjälpmedel för att hålla din hund cool. Dessa inkluderar kylning pads för en hund att vila på, liksom snusnäsdukar och västar som kyler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.