Hur är Flamingos Anpassad för deras livsmiljö?

under århundraden av evolution, har flamingos anpassat ett antal unika egenskaper, som hjälpte dem att överleva i sin miljö. Genom anpassning till salt, djup, laguner, se flamingor att de kunde överleva i huvudsak anpassning för att passa en nisch. Rovdjur har svårt att nå flamingos i deras naturliga miljö, och flamingos inte konkurrerar med många andra djur för mat och resurser, eftersom de tål villkor som andra varelser inte. Som Flamingos anpassas, spred de också, expanderar sin livsmiljö i nya områden som obefolkade av andra varelser.

Flamingos anpassad långa ben som tillåter dem att stå på mycket djupt vatten. Långa ben är ett gemensamt drag för vadare, som är långa halsar, som flamingos också. Benen på en flamingo åtföljs med breda simhud fötter, som tillåter dem att stanna stabila på mjuk eller ojämn substrat som lera. När Flamingos gå i vatten som är för djupt för att stå på, de flyter i vattnet med hjälp av sitt kraftfulla simhud fötter för att hålla sig flytande och styra mot sannolika källor till föda.

Dessutom så specialiserade ben, flamingos anpassats mycket ovanligt näbbar och munnar som tillåter dem att foder i grumligt vatten. Fåglarna har grov tungor och små borst kallade lamellerna runt näbben som tillåter dem att filtrera mat. Ni kanske har märkt att flamingos foder upp och ned och doppade huvudet i vattnet för att fylla dem, och sedan tvingar vatten, lera, slam och föroreningar ut genom sin lamellerna, lämnar näringsrik mat bakom. Denna anpassning för smutsigt vatten kan flamingos att använda sina fötter för att röra upp smutsen under dem, släppa organismer som flamingos kan föda på. Förutom unika ben, hals och näbbar, anpassade flamingos vara kunna dricka förvånansvärt varmt vatten. Denna anpassning säkerställer att de kan dricka från varma källor eller vattensamlingar som har uppvärmd av tropiska vädret. Flamingos kan också dricka saltvatten, de extrude saltet genom salt körtlar bredvid deras näbbar. Denna anpassning är ganska unik bland fåglar, och det gör flamingos att bo i öppna salta laguner att undvika rovdjur, eftersom de inte måste leta reda på färskvatten.

Den unika anpassningar av flamingos har gjort dem riktigt utmärkande fåglar. Sorgligt nog, liksom många varelser runt om i världen som har anpassat sig för mycket specifika miljöer, några flamingo arter är hotade på grund av deras livsmiljöer är under press från mänsklig utveckling och föroreningar. Biologer hoppas att avsätta våtmarker som Flamingo livsmiljöer, och att höja starka populationer av dessa fåglar i fångenskap för att hålla flamingos olika, och att de kommer att vara runt för kommande generationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.