Är det en dålig idé att lämna en hund i en parkerad bil?

Det är naturligtvis förståeligt varför vissa ägare kan välja att lämna en hund i en parkerad bil ibland. Det ärende bokstavligen kan ta bara några minuter att utföra, kan till exempel, eller inrättningen inte tillåta djur på plats. Lämnar en hund fastkedjad vid en lyktstolpe eller cykelställ kan resultera i ett olyckligt möte med andra djur eller människor. En hund som lämnats utanför kan också stjälas eller utsättas för farliga väderförhållanden. Det finns några tvingande skäl till varför ägarna kan välja att lämna hundar i parkerade bilar.

Men är denna metod en bra idé? Det finns vissa inneboende problem ägare måste ta itu med när de lämnar en hund i en parkerad bil. En oventilerade fordon kan bli en fälla död inom några minuter om extremt varma dagar, så det är viktigt att ägarna ger god ventilation genom att lämna fönstren delvis ned medan hunden är inne. Även här har vissa begränsningar över tiden, dock, så det kan vara ännu bättre att parkera i skuggan för att minska uppbyggnaden av värme. En annan faktor är den fysiska bekvämlighet för hunden. En ägare som beslutar att lämna en hund i en parkerad bil har möjlighet att köpa en dryck för att lindra törst eller besöka en offentlig toalett. Hundar i parkerade bilar har inte dessa alternativ. Om hunden får vara kvar i en bil i en okänd tid, kan en ägare vill ge några färskvatten i en resa skål. Om en hund inte har fått möjlighet att befria sig själv, kan det vara en god idé att släppa ut dem innan de lämnar dem i en parkerad bil.

Även om det inte skulle vara olagligt att lämna en hund i en parkerad bil, kan en ägare vill överväga alternativen innan man lägger ett husdjur i en obekväm situation. Incidental ärenden till och från en hund park eller en veterinär besök kan vara okej, men en situation där tiden kan expandera, såsom en livsmedelsbutik springa eller ett besök på DMV, bör sannolikt skjutas upp tills hunden kan lämnas hemma eller i vården av en ansvarig föreståndare. Många hundar få rida i bilar med sina ägare, men de får inte njuta av långa perioder av väntan i en överhettad bil utan vatten, mat eller uppmärksamhet.

Kort det är inte nödvändigtvis en dålig idé att låta en hund i en parkerad bil för snabba ärenden, så länge bilen fönstren är delvis rullade ner för ventilation och husdjur kan inte fly. Det är inte en bra idé, men att lämna ett litet djur i en varm bil i flera timmar åt gången utan att ventilation eller vatten. Så länge ägarna vidta samma försiktighetsåtgärder som de skulle göra ett litet barn i en bilbarnstol, borde det inte skada att lämna husdjur i en parkerad bil under kortare perioder. Om ett djur inte nödvändigtvis vara i fordonet i första hand, kan det dock vara bättre att låta honom eller henne hemma i stället fastnat i en liten, varm plats med lite stimulans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.