Why Do Träd i Rainy ställen har stora blad?

Det enkla svaret på varför träden i regniga ställen har stora blad är, "eftersom de kan. " Det finns både positiva och negativa effekter på träd med stora blad, och miljön i en regnig plats maximerar de positiva skäl att ha stora blad, och samtidigt minimera de negativa aspekter som går tillsammans med dem. Stora blad är väl lämpade för regnigt klimat, så många träd som växer bra i regniga ställen har dem.

Bladen på ett träd fylla olika syften. Dessa är den främsta platsen för fotosyntes, den process som träden använder för att omvandla solljus och koldioxid till kemisk energi, som de använder för att växa, och syre, som de släpper tillbaka i luften. Den lämnar också samla regn och styra den till trädets rotsystem. Miljön i en regnig plats uppmuntrar träden att växa stora blad. Att odla stora blad, behöver ett träd rikligt med näringsämnen. Blöt jord uppmuntrar nedbrytning av vegetabiliskt eller animaliskt material i marken, vilket i sin tur innebär att marken regniga platser ofta innehåller mycket näringsämnen. Denna bördiga jorden gör att träd som växer i det för att lättare kunna producera stora blad. Marken på ett torrt ställe skulle ha långsammare nedbrytning, så att näringsämnen kan vara svårare att göra.

Träd behöver också gott om vatten för att växa och en mycket regnig plats uppenbarligen har gott om det. Den stora blad fånga regn och kanalen ner till trädets rotsystem, där träd kan absorbera vatten. Lämnar också ut vattenånga i luften. I torra klimat, skulle träd med stora blad torkar snabbt ut. I regnigt klimat kan träd stödja stora blad, eftersom de lätt kan byta vattnet bladen förlorar i luften. mycket regnig platser tenderar att ha en massa molntäcke. Ju mer moln täcker ett område har, desto mindre direkt solljus den kommer att få. Träd behöver solljus för att utföra fotosyntes, och med ett större blad i ett regnigt klimat gör träd för att absorbera mer av det begränsade solljus. Ju större blad ge träden mer yta för att fånga solens strålar. Om träden i ett regnigt klimat hade mindre blad, skulle de få relativt mindre sol.

Träd i regniga ställen har ofta har stora löv och träd i torra platser tenderar att ha mindre blad, eftersom storleken på bladen behöver passa in i miljön för att trädet att överleva. Träd i regniga ställen har vatten och näringsämnen som behövs för att stödja stora blad. Bladen fördel trädet genom att ge ett större område för fotosyntesen äger rum. Den regniga klimatet innebär också att trädet har råd att förlora den vattenånga som kommer från de större blad. Med andra ord, träd i regniga ställen har stora blad eftersom de kan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.