Vilka är de vanligaste orsakerna till förorening?

land, luft-och vattenföroreningar håller på att förstöra vår planet snabbare än någon förutsett. Det är viktigt att först förstå orsakerna till föroreningar i syfte att bidra till att bekämpa den. Föroreningar finns överallt runt omkring oss, men vi kan göra skillnad genom att känna och göra några enkla ändringar. En av de vanligaste orsakerna till föroreningen är i avgaserna som kommer från bilar. Vissa människor köra överallt, även om det är rätt ner blocket. Ett enkelt sätt att rätta till detta är att lita mindre bilar och mer på miljövänliga transportsätt som ridning cykel eller promenader.

bekämpningsmedel och kemiska gödselmedel som är en stor bidragsgivare till vattenförorening. Vatten från regn eller vattenspridare orsakar bekämpningsmedel och kemiska gödningsmedel att resa till vattendrag. För att bidra till att bekämpa problemet med stallgödsel, lära sig hantera ogräs naturlig väg och använda fällor för att bli av med skadedjur. En annan av de största orsakerna till föroreningen är människor avyttring av objekt på ett felaktigt sätt. Till exempel kan någon ta en rätt bra soffa och lägga den på trottoaren för papperskorgen pick-up. Ett alternativ skulle vara att donera den till en välgörenhetsorganisation eller sätta en annons i tidningen eller på nätet för någon att köpa den eller få den gratis. Innan du kasserar någonting, är det viktigt att avgöra om det kan återanvändas, ges bort, säljas, eller återvinns på ett korrekt sätt. Den har ett mycket bättre resultat då objektet sitter i en deponi. Det finns områden i världen där folk dumpar orenat avloppsvatten i samma vatten som de använder för dricksvatten, matlagning och bad. Detta är inte bara en av orsakerna till föroreningar, men det är en allvarlig hälsorisk och kan leda till sjukdomar och död. Vissa områden och länder har helt enkelt inte rätt vattenreningsanläggning. För att bekämpa detta problem, även från andra sidan jordklotet, kan du skänka pengar till välgörenhetsorganisationer som hjälper inrättas brunnar som ger rent vatten till områden som annars inte kan få det.

Medan kasta ett papper på marken eller inte återvinning kanske inte verkar vara en stor sak, är det något som ger ett negativt intryck på planetens framtid. Varje liten förändring för miljön som en person kan hjälpa till att bekämpa orsakerna till föroreningar, men det fungerar också i motsatt riktning, om en person väljer att göra ingenting. Om alla gör sin del, kan världen vara en mycket renare plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.