Vilka är de typiska Stages of Puppy beteende?

Trots att varje hund är en unik individ, liksom varje människa är en unik individ, de flesta hundar uppleva en typisk skede av valp beteende åtminstone varannan månad när de växer från valp huva i vuxen ålder. En typisk skede av valp beteende avser sociala lärdomar som valp lär sig av sin mor och sina syskon vid en mycket ung ålder. Dessutom en uppfödare som låter valparna att interagera med familjemedlemmar som kan hjälpa valpar bete sig bättre mot vuxna och barn.

Den neonatala perioden för valpar är mellan födseln och tre veckors ålder. Valpens ögon öppnar inte förrän det är ungefär tre veckor gamla. Mellan fyra och sju veckor, har valpen redan lärt sig från sin mor som brutit ögonkontakt innebär den andra hunden är ledaren. Detta är en central och typisk skede av valp beteende. Modern dog använder olika toner av rösten som gnäller och brummande ljud som betyder olika saker som gör att valpen vet när du ska vara mild och när du ska vara tyst.

En valp som tas från sin mor innan sex eller sju veckors ålder kan tyckas utom kontroll och bark för mycket. En ordentligt socialiserade valp i den typiska etappen av valp beteende mellan sex och åtta veckors ålder är varken för aggressiv eller alltför passiv. Aggressiv valp kan bland annat bita, snappa eller blottade tänder och morrande, medan passivt beteende kan innebära att huka från kontakten och dra sig ur social kontakt.

Valpar på typiska etappen av valp beteende mellan sex och åtta veckors ålder har redan börjat tänka i termer av förpackning beteende. De börjar konkurrera med sina syskon till sin plats i flocken ordning. De kämpar om sin mors uppmärksamhet som hon är ledare för flocken, om inte kanske fadern hund är det också. Den typiska etappen av valp beteende mellan åtta och elva veckors ålder är mycket viktiga som alla fruktar incidenter valpen erfarenheter på detta stadium får pågå i vuxen ålder. Om till exempel ett stort föremål faller på valpen under denna typiska skede av valp beteende, kommer valpen att minnas det och kan bli orealistiskt rädd för liknande objekt som inte riskerar att hamna på honom eller henne.

Under den typiska etappen av valp beteende mellan tre och fyra månaders ålder, erfarenheter valpen vanligtvis en oberoende strimma som de fortsätter att kämpa för sin plats i sin förpackning. Valpen kommer att tänka på alla sina mänskliga familjen, även barn, som medlemmar i sin förpackning. Det är viktigt att ha barn in och ut ur hemmet innan valpen på familjeutflykten så att valpen lär sig hans eller hennes plats är efter barnen. Valpen fortsätter att utforska sitt oberoende och har vanligtvis en mycket energi när det når ungdomar etappen mellan nio och tolv månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.