Varför får vissa hundraser snörvla och Snort?

Vissa hundraser snörvla och snort mycket mer än andra raser på grund av begränsningar som följer av att ha en kortare mule område. Den sida av hundar i dessa raser är så kort att den mjuka gommen går en del av halsen och orsakar hunden att snörvla och fnysning. Hundar med korta ansikten kallas brachycephalic raser och tillstånd som orsakar dem att snörvla och snort kallas Brachycephalic luftvägsobstruktion (BAOS). Den snörvla och snort ljud kallas paroxysmal andning. "Reverse nysningar," är ett sätt att beskriva ljudet. Är dock snörvla och snort från brachycephalic hundraser inte egentligen en omvänd nysning. Den snörvla och snort ljud kan vara högre eller mer frekventa när hunden är upphetsad, eftersom mindre luft kommer till luftstrupen, och luftstrupen.

Några bracycephalic raser att snörvla och snort grund BAOS omfatta Mops, bulldog och Boston terrier. Mopsar är ursprungligen från Kina och är ljusbrun färg med en mörkare ansikte och ögon som sticker ut. Franska Bulldogs har en mörkare ansikte Mopsen, men kan ha ett vitt område på bröstet. Undantag för BAOS-relaterade snörvla och fnysa, är franska bulldoggar tros vara ganska lugna små hundar. Skillnad från den franska bulldoggar, är Boston Terriers sägs vara ganska högljudda och bark ganska lite. Utöver de snörvla och fnysa, Boston terriers tenderar att dregla som deras käke hud hänger ner.

Bulldogs kan få allvarliga andningsproblem orsakade av BAOS, medan de flesta andra brachycephalic raser, inklusive Pekingese, Boxer och shitzu, är inte så stor risk att få allvarliga respiratoriska problem. Höga temperaturer kan orsaka alla brachycephalic raser inte bara snörvla och snort mer, utan att ha problem vistas svalt. Dessa raser kan inte kyla ner lika lätt som andra hundar som de kan vanligtvis inte cirkulera tillräckligt med luft snabbt nog för att kunna flåsa enkelt och effektivt.

Ibland kan operation krävas för att hjälpa hundar andas lättare. Brachycephalic hundar att snörvla och snort har oftast ett minskat luftstrupe, eller luftstrupe, och /eller trånga näsborrar. Inte alla bracycephalic hundar kommer att ha samma grad av BAOS.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.