Vad bör jag veta om Puppy Potträning?

Puppy potträning kan anses vara en av de huvudsakliga ansvarsområden när du först får en ung hund. Det är värdefullt att inse att det kräver en del arbete och en ton av konsekvens att träna valpen. Det tar också tid. Du kan inte tror att de flesta valpar vara helt tillförlitliga när det gäller frågan att alltid gå ut tills de är minst sex månader gammal, och vissa mindre raser kan behöva ännu mer tid för sina blåsor att mogna. Den första gyllene regeln för valp potträning är att komma ihåg att valpar är spädbarn. Det är inte meningsfullt att bli arg på valpen för olyckor, längre än det skulle vara meningsfullt att skrika åt en människa för barn fortfarande använder en blöja. För att undvika upphör, du eller andra familjemedlemmar verkligen är de som ansvarar för att se till att valpen kommer till en godtagbar plats för att göra sin verksamhet. Detta kan åstadkommas på flera sätt.

Först när du har fått en valp, bör du använda en låda så att du får lite tid att inte titta på valpen. Låda hunden när du kan inte titta på det helt. Man måste nog titta på valpen hela tiden för att förhindra olyckor innan de inträffar. När du vill att din hund med dig, hålla den i koppel fäst i kläderna eller på handleden. Några tecken på att valpen kan vara redo att kissa betyder att du bör få utomhus omedelbart.

Räkna med olyckor i början och hålla valp på golv som är lätta att tvätta. Om en olycka inträffar på mattan, se till att använda mattan-rengöringsmedel avsett för borttagning av sällskapsdjur fläckar, så ingen kvarvarande lukt kvar. Håll utsedda valp områden rena olyckor direkt efter att de uppträder för att undvika att uppmuntra din hund att fortsätta använda dessa områden som badrum mellanslag. (Det hjälper att hålla ett regelbundet schema för utfodring och tider badrummet när du är i Mitt i valp potträning. Några minuter efter din hund har ätit, ta ut ca 10 minuter. Använd inte den här gången som lek, men om valpen har ett avföring eller urinerar, ge beröm. Vissa hundar vägrar att gå när de tas ut vid angivna tidpunkter. Om du efter ett tiotal minuter du inte kan få valpen att använda toaletten, placera den i sin låda i cirka femton minuter och försök igen. Du behöver antagligen att sikta på besök utanför varannan timme, och notera valpens schema. De kommer successivt att kunna hålla mer i urinblåsa och tarm, men först de inte kommer att kunna hålla mycket. Se till att inte behålla valpen vänta som du följa denna tidsplan. Eftersom hunden blir mer tillförlitlig, kan du förlänga tiden mellan besök utomhus. Det är viktigt att inte skrika på din valp om den har en olycka, och tänk om olyckan inträffade när man inte tittade på, är valpen inte kommer att minnas det. Om du fånga din hund "i handling" helt enkelt ta dem utomhus och använda ett ord som "nej" för att påminna dem om att alla badrum verksamheten bedrivs utanför. Hundar som rutinmässigt är stressad på grund av ägarna skrika kan få det svårare att behärska potträning. Ett annat bra tips på valp potträning är att se till att inte lämna vatten tillgängligt för hundvalp ungefär två timmar före sänggåendet . Detta kan minska behovet av att kissa på natten och gradvis träna din hund att vänta till morgonen för att använda toaletten. Å andra sidan, om valpen gör ljud eller tecken på att det behöver gå på natten, bör du gå upp och ta det utanför.

Det kan ta arbete att vara effektiva i valp potträna, men med tiden valpen behärskar denna färdighet, särskilt som det mognar. Vissa människor har verkligen inte tid att ägna åt valp potträning. Om detta är fallet, kan du överväga att anta en äldre hund som kan tränas snabbare eller som redan är utbildade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.